To je to što me zanima!

Roger Federer: Hrvatska će proći u drugi krug Eura

Svjetski broj 1, koji u subotu na Roland Garrosu igra protiv Marija Ančića, pričao je o Splićaninu, ali i o skorom Europskom prvenstvu u nogometu
Vidi originalni članak

Mario je moj jako dobar prijatelj. Na putu je povratka nakon bolesti i svi smo sretni zbog toga. Igrao sam mnogo puta protiv njega i bilo je jako zanimljivih mečeva. Sada će biti svjež i bit će to lijep meč, najavio je Roger Federer, prvi tenisač svijeta, subotnji meč 3. kola protiv Marija Ančića na Roland Garrosu. Federer je čak složio i rimu na engleskom o Ančiću:
“Mario got a good name, and he’s got a big game!” (Mario ima dobro ime i dobru igru).
Punašnija gospođa iz ITF-a potom ga je izvodila iz dvorane, “ćelavi” momci su čisitili put. Međutim, na spomen Marija Ančića ipak je pristao ostati i izdvojiti još nekoliko minuta za 24sata.
- Mario je igrač s najboljim servis-volejom danas na Touru. Imao je dosta pehova u karijeri, ali sada se vraća tamo gdje mu je mjesto. Nedostajao nam je u svlačionici - rekao je fantastični Švicarac i skinuo ručnik s leđa.
Spomen nogometnog Eura izmamio mu je osmijeh na lice.
- Za Hrvatsku sam shvatio da je opasna kad je pobijedila Englesku. Sigurno je, imate dobru momčad. Za Petrića sam znao jer je igrao u Baselu, a za većinu i ne baš - kazao je Federer dok je popravljao šiltericu na glavi.
Tražili smo ga i prognozu za “kockaste”.
- Hrvatska će igrati drugi krug - izjavio je pobjednik 12 Grand Slam turnira i već lagano zakoračio prema vratima.
Nada se da će i osobno moći biti na barem jednoj utakmici.
- Švicarska je moja država i sigurno je da ću za nju navijati na Europskom prvenstvu. Nadam se da ću uspjeti i vidjeti koju utakmicu uživo - zaključio je Federer i u pratnji “ćelavaca” napustio dvoranu.

FEDERER U BROJKAMA
25,814.000 eura zaradio je u karijeri
1998. godine postao je profesionalac
579 pobjeda ostvario u singlu
54 naslova osvojio je na Touru
1. mjesto na ATP listi drži već 226 tjedana

DAVIDENKO: LJUBIČIĆEV SERVIS ĆE BITI PROBLEM
Poštujem Ivana jer je jako dobar tenisač. Bio je u Top 5 i puno me puta pobijedio. Njegov servis bit će moj najveći problem, izjavio je Nikolaj Davideko, četvrti tenisač svijeta, uoči današnjeg meča 3. kola Roland Garrosa protiv našeg Ivana Ljubičića. U sudaru bivših polufinalista pariškog Grand Slama, Rus će biti izraziti favorit. Ove je sezone osvojio Miami, na zemlji je među pet najboljih.
- Pun sam samopouzdanja i vjerujem da mogu opet igrati dobro u Parizu. Posebno sam zadovoljan uvjerljivom pobjedom protiv Safina, koji svakako nije dobar ždrijeb za drugo kolo - zaključio je Davidenko, koji nikada nije igrao finale na Grand Slam turnirima

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Consigliere 31.05.2008.

    slažem se s fedexom,hehehe

  • rope_031 31.05.2008.

    necemo proc u drugi krug, nego do finala

  • torcida_4ever 31.05.2008.

    federer ima pravo!! i ja smatram da cemo proc u 2. krug eura, a dalje cemo vidit!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare