To je to što me zanima!

Roger Federer postao je najplaćeniji tenisač ikada

Švicarac je ove sezone zaradio 5,300.000 dolara, a u karijeri ukupno više od 50 milijuna dolara. Ali nije ni blizu jednom Michaelu Schumacheru
Vidi originalni članak

Bravo, Roger! Ušao si u drugo kolo, ali i još jedanput u tenisku povijest. Svaka čast na zaradi od 50 milijuna dolara, čestitao je NBC-jev voditelj još na središnjem terenu Rogeru Federeru nakon što je pobijedio Devina Brittona u 1. kolu zadnjega Grand Slam turnira sezone i osigurao 50 milijuna dolara od nastupa na turnirima.
Pete Sampras dugo je držao rekord. Sve do 2008. godine, sve do Švicarca, koji “mete sve pred sobom”. Amerikanac je ostao na 43 milijuna dolara i za utjehu ostat će mu vjerojatno drugo mjesto svih vremena.
- Federer već danas ima oko pola milijarde sa svim sponzorima. Budući da će mu karijera trajati još najmanje pet godina, ostavit će takve brojke iza sebe koji će drugi moći samo sanjati - komentirao je John McEnroe.
Hrvatski tenisači također su ostavili traga. Goran Ivanišević, bivši wimbledonski pobjednik, u karijeri je zaradio 19,876.579 dolara od nagrada na turnirima. Drugi na listi je Ivan Ljubičić (7,5 milijuna), a visoko je i Iva Majoli, bivša pobjednica Roland Garrosa, koja je zaradila 4,4 milijuna.
- Od ove godine je ATP povećao nagrade za tenisače, ali to je ništa u usporedbi s bejzbolom. No i ovako se ne mogu požaliti današnji profesionalci - zaključio je John McEnroe.


MICHAEL SCHUMACHER SKORO TOLIKO ZA SEZONU
Njemački vozač Formule 1, sedmerostruki prvak svijeta, imao je gotovo oko 40 milijuna dolara po sezoni u Ferrariju.

TIGER WOODS NAJVIŠE UBIRE OD SPONZORA
Godinama najplaćeniji sportaš svijeta. Ali većina se odnosi na izdašni ugovor koji ima s Nikeom i brojnim sponzorima.

SHAQUILLE O'NEAL I DALJE IDE PREMA MILIJARDI
Ponajbolji centar zaradio je više od četvrtine milijarde dolara u svojoj karijeri. Još je aktivan, zaradit će i više.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • HBCRO 02.09.2009.

    Pa zaslužue sve što zaradi.Glupo mi je da netko u nogometu zaradi 90 milijuna a mora imati pomoć još 10 igrača da bi zabio gol ili bio najbolji.

  • 01.09.2009.

    je baš je tip legenda

  • bwah 01.09.2009.

    ma nije federer ni kolina Michaelu Jordanu taj lik je u svom zivotu zaradia vise nego svi ovi....

Komentiraj...
Vidi sve komentare