To je to što me zanima!

Roko Ukić s drugoligašem želi ući u prvu ligu: To me privuklo

Bivši kapetan hrvatske košarkaške reprezentacije. Roko Leni Ukić, nakon sezone u Levalloisu odlučio je ostati u Francuskoj, ali na drugoj adresi. Ovaj puta odlazi u drugoligaša Antibes Sharks...
Vidi originalni članak

Bivši kapetan hrvatske košarkaške reprezentacije i jedan od najpoznatijih playmakera novije hrvatske košarke Roko Leni Ukić (34), nakon sezone u Levallois Metropolitnasima ostaje u Francuskoj, gdje je potpisao dvogodišnji ugovor za Antibes Sharks.

- Prije svega sam tražio klub i grad adekvatan za obitelj koji ima visoku kvalitetu života. Sama činjenica da je ugovor potpisan krajem srpnja govori da je Antibes situacija koju sam priželjkivao - sretno je najavio Roko, pa pojasnio:

- Mogao sam još čekati, s obzirom da prijelazni rok još nije ni blizu kraju, međutim za ovu fazu karijere Antibes vidim kao idealnu destinaciju- rekao je za Sportklub Ukić.

Privuklo ga je, kaže, to što Sharksi žele brz povratak u prvu ligu. 

Ukić je u karijeri često nazivan jedinim razigravačem kojeg je hrvatska košarka imala nakon posljednje osvojene medalje na velikom natjecanju sada već davne 1995. godine.

Izabrali su ga Toronto Raptorsi u 2. krugu NBA drafta 2005., a osim za njih, igrao je i za Split, Tau Ceramicu, Barcelonu, Lottomaticu, Milwaukee, Fenerbahče, Panathinaikos, Cedevitu, Varese, Cantu, AEK i Levallois.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Tamas 30.07.2019.

    Jedan od rijetkih košarkaša kojega poštujem jer je svaki put bio tu za reprezentaciju. Sretno dalje, Roko!

  • 26.07.2019.

    Malo drugačiji tekst sportskim. Da je birao ovaj klub isključivo radi obitelji, da mu klinci mogu nastaviti pohađati školu na engleskom, mala da mu može nastaviti plivanje u kampu gdje ide,.... uglavnom nije spomenuti niti novacni a niti sportski motiv nego obiteljski

  • gordi 26.07.2019.

    Privuklo je tebe to što su te samo oni i htjeli... ne kužim kako se taj Ukić dokopao repke... al dobro... ima i gorih.... Krušlin

Komentiraj...
Vidi sve komentare