To je to što me zanima!

Ronaldo najbolji na svijetu prema izboru nogometaša

Nogometaši iz više od 40 zemalja svijeta odlučili su svoj glas dati sjajnom Portugalcu Cristianu Ronaldu. Hrvatski igrači nemaju pravo glasa
Vidi originalni članak

Jučerašnjim danom počela je Portugalčeva žetva, koja bi morala završiti s nagradama za najboljeg nogometaša Europe i svijeta. Nema izbora u kojem Cristiano Ronaldo nije favorit, a možda i najveće priznanje, svakako najkompetentnije, Portugalac je dobio jučer. Nogometaši iz više od 40 zemalja širom svijeta proglasili su ga za najboljeg igrača u prošloj godini. A s obzirom na to kakvu je statistiku imao i što je sve osvojio, bilo bi možda nepravedno da je bilo tko drugi dobio. Nema sumnje da Kaka, Messi i Ibrahimović nisu ništa lošiji igrači od Portugalca, ali on je, za razliku od njh, europski prvak, prvak najjače nogometne lige svijeta. S tim da je uz sve to zabio i nevjerojatna 42 gola. Ipak u trenutku kad je primao nagradu FifPro, samo mu je jedno ime bilo na usnama - Alex Ferguson.
- Ključna osoba moje karijere je Alex. On me doveo u Manchester i omogućio mi sve ovo i zato mu puno hvala - rekao je Portugalac i još jednom ponovio kako je odlazak u Real danas prošlost.
- Ispričao sam Alexu Fergusonu svoje argumente za odlazak, on je meni svoje za ostanak. I tu sam shvatio da sam i dušom i tijelom vezan za Manchester - rekao je najbolji nogometaš današnjice.


TEŽAK UDARAC ZA BRAZIL I ARGENTINU
U idealnoj postavi dvije ponajbolje svjetske nogometne velesile imaju po jednog igrača. Brazilci imaju Milanova veznjaka Kaku, Argentinci Messija.

RONALDO NAJBOLJI I U VEZI I U NAPADU
Portugalac je prvi nogometaš koji je izabran u najbolju postavu na dvije različite pozicije. Ove godine je u napadu, prošle godine bio je u vezi.

JOHN TERRY JE ODAVNO NEZAMJENJIV U OBRANI
Jedini igrač koji je bio u najboljoj postavi otkad postoji nagrada FifPro (2005.) je kapetan Chelseaja i engleske reprezentacije John Terry.

HRVATSKI NOGOMETAŠI NISU DIO FIFPROA
Za najboljeg nogometaša i idealnu postavu glasaju u više od 40 država širom svijeta, ali ne i u Hrvatskoj. Mi zasad nemamo podružnicu FifPro.

PET ŠPANJOLACA U NAJBOLJOJ JEDANAESTORICI
Europski prvaci imaju čak pet igrača u najboljoj postavi FifPro. Iker Casillas je na golu, u obrani Ramos i Puyol, u vezi Xavi i u napadu Torres.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare