To je to što me zanima!

Ronaldo zabio i donio Superkup Juventusu u Saudijskoj Arabiji

Pogodak odluke zabio je Cristiano Ronaldo glavom na asistenciju Miralema Pjanića u 62. minuti. Portugalac je tako osvojio prvi trofej u dresu torinske 'stare dame'
Vidi originalni članak

Nogometaši Juventusa po rekordni osmi put postali su pobjednici talijanskog Superkupa nakon što su saudijskom gradu Jeddahu pobijedili Milan sa 1-0.

Milan je od 74. minute igrao s igračem manje nakon što je isključen Franck Kessie zbog oštrog prekršaja. Najbolju priliku 'Rossoneri' imali su u 48. minuti kada je Patrick Cutrone pogodio vratnicu.

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac Mario Mandžukić nije doputovao u Saudijsku Arabiju zbog ozljede lijevog bedra. Premda je dio medija objavio kako će Mandžukić morati na operaciju i kako će pauzirati do konca ove sezone, on je to demantirao.

"Naporno radim kako bi se vratio u momčad za nekoliko tjedana," napisao je Mandžukić na Instagramu.

U Saudijsku Arabiju nije doputovao niti veznjak Milana Alen Halilović, koji je u potrazi za novim klubom, dok je Ivan Strinić utakmicu gledao s klupe. Bila je to druga utakmica u nizu u kojoj je Strinić konkurirao za sastav. Osvajaču srebra s Hrvatskom na svjetskom prvenstvu u Rusiji je ovoga ljeta ustanovljena hipertrofija srčanog mišića pa je morao neko vrijeme prestati sa sportskim aktivnostima.

Treninzima se vratio početkom studenog, a u momčad je uvršten 12. siječnja za Kup susret protiv Sampdorije. Utakmicu je i tada pratio s klupe za pričuve.

Utakmica između osvajača dvostruke krune Juventusa i finalista Kupa Milana igrala se u Saudijskoj Arabiji. Posljednjih godina Talijani Superkup često igraju izvan domovine, pa se tako tri puta igralo u Pekingu, a dva puta u Dohi, a jednom u Šangaju.

Juventus je rekorder s osam pobjeda u Superkupu, Milan je slavio sedam puta, dok Inter ima pet pobjeda.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • 17.01.2019.

    Tačno mi žao ovih iz Milana i Intera, stalno se nadaju nekom trofeju ali ne ide ih nikako veće godinama :D .......... a i za trofej Superkupa igraju samo zato što Juve ne može sam protiv sebe igrati ;) .... Fino alla fine FORZA JUVE

  • 16.01.2019.

    Losa utakmica, sa brdo gresaka sa obe strane. Chiellini najbolji, za nijansu bolji od Coste. Dybala, Pjanic, Bentancur relativno losi. Ali svakako se trofej pise. Forza Juve !!!

  • ACM_1899 16.01.2019.

    Nisam si ni nabio neka očekivanja tako da i ne mogu pričati o nekom razočarenju. Higuain vjerojatno odlazi, a kao zamjena stiže Piatek.

Komentiraj...
Vidi sve komentare