To je to što me zanima!

Rooney donio tešku pobjedu i tri boda prednosti pred Cityjem

Manchester United je na Old Traffordu pobijedio Fulham 1-0. Gostima sudac Michael Oliver nije sudio mogući penal u 89. minuti pa je United pobjegao Cityu
Vidi originalni članak

Gol koji je Unitedu donio tri boda prednosti pred gradskim rivalom Cityjem na vrhu premierligaške ljestvice zabio je Wayne Rooney u 42. minuti na asistenciju Jonnyja Evansa, koji je vratio loptu pred gol nakon ubacivanja Ashleyja Younga s lijevog krila.

Momčad Martina Jola, a time i City, drastično je oštećena u 89. minuti kada je Michael Carrick u Unitedovu 16-ercu s leđa očito oborio Dannyja Murphyja. Zaletio se Unitedov veznjak u bivšeg Liverpoolova nogometaša s leđa fauliravši ga i tijelom i stopalom.

Treba ipak konstatirati da je United šesti put uzastopno u Premierligi pobijedio zasluženo dominantnom igrom tijekom cijele utakmice, premda je i Fulham povremeno prijetio, ponajviše preko svojeg najboljeg napadača, Amerikanca Clinta Dempseyja.

Peti je put ove sezone momčad Alexa Fergusona u Premiershipu slavila minimalnu pobjedu. Toliko je puta s 1-0 slavio još samo Everton.

Wayneu Rooneyju bio je ovo 21. prvenstveni pogodak, te 17. u posljednjih 17 utakmica za United. Za Van Persiejem na vrhu zaostaje pet golova.

Ljestvica:

1. Man.Utd 73

2. Man.City 70

3. Arsenal 58

4. Tottenham 55

5. Chelsea 50

...

18. QPR 25

19. Wigan 25

20. Wolves 22

Idi na 24sata

Komentari 37

  • marko10 27.03.2012.

    OPET 24 sata pišu protiv Uniteda, koji je CIJELU utakmicu dominirao ( preko 25 šuteva na gol, a Fulham jedva 10 ). I da, malo ste promašili naslov... "Teška pobjeda" ?! Pa ako ovo nije laka pobjeda ljudi moji onda neznam šta je? Samo šta se prilike nisu realizirale... A NEDOSUĐENI PENAL? KOLKO SE SJEĆAM i za United je bio penal, ali naravno, nećemo o tome...

  • Patrick Jane 27.03.2012.

    Kao prvo naslov teksta je totalno promašen, da je bilo tolko teško protiv Fulhama, nebi omjer pucanja na gol bio 21 (13) : 10 (3), a posjed lopte 60-40%. To kaj se United ispromašival to je druga stvar. Penala nije bilo jer je ovaj sam zaronil, ako je ko gledal prijenos na Skysportsu 1 mogao bi to i čuti kad je bila u studiju rasprava oko toga kad su se obocija komentatora složila oko toga,uostalom to je Engleska liga, ne sudi se svaki dodir igrača ko na Busquetsu npr. Dempsey je prijetio Unitedovom golu?!? To je bilo na jučerašnjoj utakmici?? Da se vratim par rečenici prije, Fulham je imal 3 udarca prema golu, od toga je 1 bil možda od Dempseya...

  • ikanonimus 27.03.2012.

    manu prvak ove godine,neka neka nadan se da city neće nikad osvijiti prvenstvo zbog toga što je to umjetan klub

Komentiraj...
Vidi sve komentare