To je to što me zanima!

Rooney sumnja u teorije zavjere: Redsi neće puštati

Ne očekujem da će Liverpool na bilo koji način biti popustvljiv protiv Chelseaja. Oni se bore za izlaz u Europu, čak još imaju i šanse za četvrto mjesto
Vidi originalni članak

Ozlijeđeni napadač Manchester Uniteda Wayne Rooney polaže velike nade u momčad mrskog rivala Liverpoola, koji će u nedjelju ugostiti Chelsea na Anfieldu. Ako postoji nogometaš za kojeg možete biti sigurni da ne voli nogometni klub Liverpool, onda je to Wayne Rooney. Rođen u Croxtethu (Liverpool), Rooney je već kao desetogodišnjak postao član Evertona, gradskog rivala ''redsa'', a 2004. godine prešao je u redove Manchester Uniteda. U engleskom nogometu ne postoji veće rivalstvo nego što je ono između Liverpoola i Manchester Uniteda. Međutim, Rooney će sljedeće nedjelje biti najveći Liverpoolov navijač. Razlog je vrlo jednostavan. Liverpool će na Anfieldu ugostiti Chelsea u pretposljednjem, 37. kolu Premiershipa. Chelsea je vodeći na ljestvici s bodom prednosti pred Manchester Unitedom, a budući da će Chelsea u zadnjem kolu biti domaćin Wiganu, jasno je da jedina realna nada navijača Manchester Uniteda leži u Liverpoolu, koji bi eventualnom pobjedom ili remijem protiv Chelseaja omogućio ''crvenim vragovima'' da preskoče Chelsea na vrhu ljestvice. No, krenule su već i špekulacije da će Liverpool namjerno izgubiti tu utakmicu, samo kako bi naudio Manchester Unitedu, koji se prošle sezone osvajanjem trećeg uzastopnog naslova prvaka poravnao s Liverpoolom po broju osvojenih titula prvaka Engleske. Oba kluba imaju ih po 18, a ukoliko United osvoji i četvrti naslov u nizu, prestići će Liverpool na toj prestižnoj ljestvici. No, Rooney ne vjeruje u teoriju zavjere.
- Ne očekujem da će Liverpool na bilo koji način biti popustvljiv protiv Chelseaja. Oni se bore za izlaz u Europu, čak još imaju i šanse za četvrto mjesto koje vodi u Ligu prvaka sljedeće sezone. S obzirom na povijest i tradiciju Liverpoola, uvjeren sam da su svi u njihovim redovima vrlo odlučni i spremni pružiti svoj maksimum protiv Chelseaja. Uostalom, to će im biti zadnja domaća utakmica ove sezone – uvjeren je Rooney, koji će zbog ozljede prepona gotovo sigurno propustiti završne dvije utakmice svog kluba, protiv Sunderlanda i Stokea, u kojima će United loviti Chelsea.
- Držim da bi Liverpoolovi navijači bili vrlo razočarani ukoliko bi ih njihovi ljubimci iznevjerili s pristupom utakmici protiv Chelseaja. Neće biti potrebno da popričam o toj temi sa Stevenom Gerrardom. Znate i sami o kakvoj se igračini radi. Pa taj ne želi izgubiti ni u prijateljskoj utakmici, siguran sam da će svim srcem poželjeti pobijediti i Chelsea – dodao je Rooney.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Buzer 27.04.2010.

    bit ce zamiljiva tekma svakako odlucuje o naslovu prvaka definitivno . ako to dobiju prvaci su

  • Bepo1606 27.04.2010.

    Tamo nije običaj da ni klubovi iz istog grada puštaju momčdi koja ima plavi dres a kamoli ovi iz Liverpula koji ih mrze.Only in Croatia.

Komentiraj...
Vidi sve komentare