To je to što me zanima!

Rooney za rekord, Austrija na Euru, Ukrajinci stigli Hrvatsku

50 GOLOVA Prvi strijelac engleske reprezentacije od večeras je Wayne Rooney koji je zabio Švicarskoj u pobjedi 2-0. Austrija je slavila kod Švedske 4-1 i osigurala EP
Vidi originalni članak

Nakon 45 godina engleska reprezentacija ima novog najboljeg strijelca. Wayne Rooney šest minuta prije kraja kvalifikacijske utakmice za Euro protiv Švicarske zabio je iz penala jubilarni 50. gol za "gordi albion", čime je prestigao legendarnog Sira Bobbyja Charltona. Englezi su slavili 2-0 i nastavili maksimalan učinak u skupini E.

U istoj skupini Slovenci su u izravnom dvoboju za treće mjesto u skupini pobijedili Estoniju u Mariboru 1-0 golom Roberta Berića i tako preuzeli mjesto koje vodi u dodatne kvalifikacije. Litva je tek golom u drugoj minuti sudačke nadoknade svladala San Marino 2-1. Omalena državica postigla je prvi gostujući gol u 14 godina.

Slovačka je napravila veliki korak ka izravnom plasmanu u Francusku nakon domaćeg remija s Ukrajinom u skupini C koji ju je ostavio na drugom mjestu, tri boda ispred Ukrajinaca koji su, međutim, bodom prestigli Hrvatsku u poretku trećeplasiranih reprezentacija. Španjolska je zasjela na prvu poziciju nakon minimalne pobjede nad Makedoncima u Skoplju golom Juana Mate već u osmoj minuti.

Iznenađenjem večeri - iako momčad koja je u osam dosadašnjih utakmica ostvarila sedam pobjeda i remi zasigurno nije iznenađenje - moglo bi se nazvati visoka pobjeda Austrije u Švedskoj (4-1) kojom se momčad strijelaca Alabe, Harnika (dvaput) i Janka vraća na europske smotre. Rusija je demolirala Lihtenštajn 7-0 i preuzela drugu poziciju, dva boda ispred Šveđana. Crna Gora dodatan je bod iza Ibrahimovića i društva nakon pobjede nad Moldavijom i još je u igri.

Skupina C:

  • Bjelorusija - Luksemburg 2-0
  • Makedonija - Španjolska 0-1
  • Slovačka - Ukrajina 0-0

Ljestvica:

  1. Španjolska 21
  2. Slovačka 19
  3. Ukrajina 16
  4. Bjelorusija 7
  5. Luksemburg 4
  6. Makedonija 3

Skupina E:

  • Engleska - Švicarska 2-0
  • Litva - San Marino 2-1
  • Slovenija - Estonija 1-0

Ljestvica:

  1. Engleska 24 - osigurala Euro
  2. Švicarska 15
  3. Slovenija 12
  4. Estonija 10
  5. Litva 9
  6. San Marino 1

Skupina G:

  • Lihtenštajn - Rusija 0-7
  • Moldavija - Crna Gora 0-2
  • Švedska - Austrija 1-4

Ljestvica:

  1. Austrija 22 - osigurala Euro
  2. Rusija 14
  3. Švedska 12
  4. Crna Gora 11
  5. Lihtenštajn 5
  6. Moldavija 2

Poredak trećeplasiranih:

  1. Ukrajina 13
  2. Hrvatska 12
  3. Mađarska 12
  4. Albanija 11
  5. Irska 9
  6. Švedska 9
  7. Slovenija 9
  8. Izrael 7
  9. Turska 6
Idi na 24sata

Komentari 42

  • It's kišing 09.09.2015.

    Gledam ovaj San Marino, dečki su konobari, kuhari, odvjetnici...itd...tek jedan poluprofesionalac koji igra u talijanskoj 3 lizi...ali dečki ginu na terenu za svoj dres... Svaka reprezentacija koja ima 11 profesionalnih nogometaša bi im realno trebala utrpati 10-ak komada, ali ne, oni se ne daju, ne predaju... Jedna Engleska (sa Ronney-em, Sterling-om i Walcot-om) im je do poluvremena jedva zabila 2 komada i to jedan iz penala... San Marino zabije gol Litvi i dečki slave kao da su osvojili SP... Nisu osvojili SP, ali su svojom borbenošću mene osvojili...i iako najčešće gube utakmice sa 5 razlike, dečki ne posustaju i ginu za svoj dres... Mislim da bi se mnogi mogli ugledati na njih

  • novus1 09.09.2015.

    Neznam da li netko gleda tekme Austrijae, ali sreca nasa da nismo u grupi s Austrijom....popili bi minimum 6 komada.... nogometasi Austrije ne samo da igraju srcem, nego imaju respektabilan kvalitet... trebali bi se nasi "baletani" makar 30% ugledati na nogometase reprezentacije Austrije......

  • BDC 09.09.2015.

    Valjda će smijeniti danas Niku.Ali neće moći naći tako brzo neko kvalitetno riješene pa će opet doći neko iz treće kategorije trenera.

Komentiraj...
Vidi sve komentare