To je to što me zanima!

Rosso: Ako opet dobijemo Dinamo, zapalit ću 10 baklji

Ponijela me atmosfera i pobjeda i nije bilo te sile koja me mogla zadržati, priznao je Rosso i rekao da će ih upaliti još deset ako opet dobiju Dinamo
Vidi originalni članak

Nakon derbija igrači Hajduka proslavilii su pobjedu zajedno s navijačima pred sjevernom tribinom. Giovanni Rosso zapalio je baklju kako bi podigao atmosferu i time prekršio zakon zbog čega ga je policija prekršajno prijavila.
Za "običnog navijača" to bi u najgorem slučaju značilo pritvor i dvogodišnja zabrana posjećivanja nogometnih utakmica, u Rossovu slučaju vjerojatno tek simbolična novčana kazna. Zakon očito nije jednak za sve i na to upozoravaju čelnici navijačkih udruga. Potvrdilo se to i prije četiri godine, u slučaju tadašnjih čelnika Hajduka, danas člana Izvršnog odbora HNS-a Branka Grgića i predsjednika Udruge prvoligaša Igora Štimca koji su slavili naslov prvaka s bakljom u ruci u svečanoj loži Poljuda, ali i igrača Dinama Mikića, Šokote koji su napravili slično što i Rosso prije tri godine kada je Dinamo slavio svoj naslov.
- Ponijela me atmosfera i pobjeda i nije bilo te sile koja me mogla zadržati da ne upalim baklju - priznao je Rosso, koji se nimalo ne kaje.
- Ako opet dobijemo Dinamo, zapalit ću ih deset. Utakmica je završila, nisam bacao baklju niti nekog ozlijedio....ljudi moji, mi smo slavili pobjedu u derbiju - nastavio je u istom tonu veteran Hajduka.
- Ako zakon kaže da moram platiti kaznu, ja ću je platiti, ako moram u zatvor, ići ću i u zatvor, ali to neće promijeniti ništa u mom razmišljanju. Netko mora shvatiti da su baklje dio tradicije, da se pale na vjenčanjima, na slavljima i nikad nije bilo problema. Nisam za to da se bacaju na teren niti da se koriste kao oružje, ali baklje su dekor bez koga nema prave atmosfere na tribinama.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • user_23084 23.02.2009.

    pa, samo ti briši, i briši .... ja sam sebe i o bitelj osigurao za sljedećih... , pa barem 600 godina. ali od toga neće biti ništa zbog mnogih kao što si Ti... spokoj duši tvojoj, bio vječan ... (-:

  • Brat od rođe1 23.02.2009.

    zorro.cz potpisujem ti komentar,ali ovaj drugi.......

  • Dario10 23.02.2009.

    sto ih nisi po israelu palio,seljacino

Komentiraj...
Vidi sve komentare