To je to što me zanima!

Rudari Čileancima: Smrt smo pobijedili, skupina nas ne plaši

Je li Španjolska opasna momčad, je li Nizozemska opasna momčad? Skupina smrti nas ne plaši jer smo smrt već pobijedili, poručili su čileanski rudari igračima
Vidi originalni članak

Čileansku reprezentaciju ne očekuje nimalo lak posao na Svjetskom prvenstvu jer su smješteni u skupinu B u kojoj su i finalisti prošlog Mundijala u JAR-u, Španjolskom i Nizozemskom.

Kako bi im dali prijeko potrebnu motivaciju, video sa snažnom porukom igračima Čilea dalo je 33 rudara, koji su 2010. godine 69 dana bili zarobljeni u rudniku.

Rudari su snimili video s porukom 'Ništa nije nemoguće', a rudar Mario Sepulveda se obratio reprezentativcima.

- Poručujem igračima da ćemo pobijediti. Imate talent i cijelu naciju za sobom i morate se boriti do kraja. Postoje i teže stvari u životu i vi ih možete nadvladati. Čile neće samo proći u drugi krug, nego će iznenaditi sve - rekao je Sepulveda i nastavio:

- Bili smo zarobljeni 69 dana, zemlja nas je progutala i ovdje smo saznali od čega smo načinjeni. Znali smo da nas vani bodre milijuni Čileanaca, koji su vjerovali u nas. Je li Španjolska opasna momčad, je li Nizozemska opasna momčad? Skupina smrti nas ne plaši jer smo smrt već pobijedili.

Rudari su se vratili na mjesto nesreće u Atacama pustinju te su uzeli pijesak kojeg će posuti po terenima na kojima će čileanska reprezentacija igrati.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • targaryen 30.05.2014.

    Nisam se naježila. Nepotrebna patetika.

  • strmi007 30.05.2014.

    respect

  • leo10 30.05.2014.

    Naježio sam se, iako su u skupini smrti imaju jako dobre izglede za prolazak samo moraju pobijediti Australiju u prvoj tekmi.. A za drugu tekmu protiv Španjolske samo im fali Goca Jurić da kaže: ''šefe, jebat ćemo im majku!'' Postoji dobra šansa da Španjolska ne prođe skupinu, iskreno i volio bi to jer mi ih je dosta gledat kako u zadnjih 6 godina na koje god natjecanje odu osvoje trofej.. Čile je dobar, organizirani su imaju odlične igrače i mislim da će u toj skupini netko od ovih velikana (Španjolska, Nizozemska) otegnuti papke i da će Čile proći.

Komentiraj...
Vidi sve komentare