To je to što me zanima!

'Barakudama' i treća pobjeda na Igrama: Nadigrali Talijane

Hrvatski vaterpolisti stigli su i do treće, najuvjerljivije pobjede na Olimpijskim Igrama. S visokih 11-6 svladali su svjetske prvake Italiju. Još samo Australija i Kazahstan
Vidi originalni članak

Najuvjerljiviju pobjedu hrvatski vaterpolisti upisali su protiv Italije. U trećem susretu u skupini dobili su svjetske prvake s visokih 11-6.

Izabranici Ratka Rudića sada, s maksimalnim učinkom, drže prvo mjesto ispred Španjolske.

Hrvatski su vaterpolisti poveli s tri gola prednosti već u prvoj četvrtini i nisu ga ispuštali do kraja susreta. Najbliže su im Talijani došli na kraju druge četvrtine kada je bilo 5-4, ali nikada nisu uspjeli poravnati ili prestići 'barakude'.

Nakon borbene druge četvrtine sa svega dva pogotka u trećoj su ponovno padali golovi. Zabio je Giorgetti, ali odgovorili su mu odmah hrvatski igrači, napravili seriju od tri gola, dok je Pavić postavio zid na golu i branio svaki pokušaj Talijana. 

Istu priču gledalo se i u posljednjem dijelu. Talijani su četvrtinu otvorili golom, a s nova tri gola iza leđa Tempestia morali priznati dominaciju 'barakuda' i prvi poraz, nakon pobjede nad Australijom i remija s Grčkom.

Hvratski su vaterpolisti s 11-6 stigli do najuvjerljivije pobjede u ovom dijelu natjecanja nakon što su se na otvaranju mučili s Grčkom, a sa Španjolskom strepili do posljednje sekunde susreta. Sa šest bodova i tri pobjede 'barakude' predvode skupinu.

Sada im predstoje susreti s Australijom u subotu 4. kolovoza u 12.20 te posljednji ogled s Kazahstanom, uvjerljivo posljednom momčadi skupine dva dana kasnije u 11 sati.

Najbolji strijelci kod Hrvatske bili su Sukno i Bošković s po tri gola i Obradobić s dva. Kod Talijana dvostruki strijelci bili su Gallo i Figlioli.

OI vaterpolo, 3. kolo, skupina A:

HRVATSKA - Italija 11-6 (4-3, 1-1, 3-1, 3-1)

Grčka - Kazahstan 11-4

Španjolska - Australija 13-9

Redoslijed: 1. HRVATSKA, 2. Španjolska 4, 3. Grčka 3, 4. Italija 3, 5. Australija 2, 6. Kazahstan 0.

4. ČETVRTINA

Krenula je i posljednja četvrtina. Talijani su uspjeli smanjiti zaostatak preko Gitta, nakon isključenja Bušljea koji je potom zamjenjen.

Treće isključenje zaradio je i Bošković. Ali brani sve Pavić. Upisao je još jednu obranu u nizu s igračem manje.

Nakon što su ih Talijani prisitnuli, a suci ih izdjelili isključenjima hrvatski vaterpolisti odgovaraju ponovnim povećanjem vodstva. Za 9-6 zabio je dvije minute prije kraja susreta Obradović kojem je to prvi gol na susretu. Do drugog je stigao minutu prije kraja i na semafor postavio visokih 10-6 kojim je uveo Hrvatsku u mirnu završnicu s četiri gola prednosti.

Stigao se do kraja susreta u strijelce upisati i Joković. Hrvatska tuče Italiju 11-6.

3. ČETVRTINA

Hrvatska i u trećoj četvrtini ne ispušta prednost pred Talijanima. Bošković je stigao do svog trećeg pogotka na susretu, a u dvostruke se strijelce upisao i Sukno.

S druge je strane za Italiju smanjio Giorgetti.

Talijani pokušavaju iz daljine.

Tempesti je skrivio prekršaj nad Obradovićem, a peterac je nepogriješivo realizirao Sukno i postao drugi igrač kod Hrvatske s tri pogotka. Hrvatska vodi s tri gola prednosti.

Obrana Pavića na dobar pokušaj Galla. Hrvatska ne ispušta igru iz ruku  prednost nad uvijek opasnim Talinanima.

2. ČETVRTINA

U nastavku susreta iskazali su se vratari. I Pavić i Tempesti upisali ću četiri obrane. Mnogo čvršća igra, mnogo opreznije s obje strane oskudjevala je golovima.Tek u posljednjoj minuti druge četvrtine stigli su hrvatski vaterpolisti zabiti. Drugi pogodak na susretu postigao je Bošković, ali odgovorili su odmah Talijani preko Galla. Na odmor se otišlo rezultatom 5-4.

1. ČETVRTINA

Talijani su susret otvorili odmah u napadu. Prvo je Gallo pogodio stativu, a potom je Prescuitijev šut skrenut u aut.

Zaprijetio je potom Joković, ali samo pored vratnice. No opet je Joković postavio temelje na novu akciju Hrvatske, dodao Buriću koji je svladao Tempestija za prvi gol 'barakuda' i vodstvo Hrvatske. Učinio je to Burić u reprizi posljednjeg pogotka Španjolske protiv Hrvatske, samo što je ovog puta lopta bez sumnje prešla crtu i gol je priznat.

Talijani su pokušavali svladati Pavića iz daljine, ali nakon četiri minute igre prednost je i dalje bila na strani Hrvatske. A u idućoj je akciji s igračem više zabio Bošković, za vodstvo Hrvatske 2-0.

U četvrtoj je minuti pao i treći gol na susretu i to opet na strani Hrvatske. Među strijelce se upisao i SUkno. Treći je to hrvaski igrač koji je načeo mrežu Tempestia.

Nakon isključenja Hinića Italija je stigla do prvog gola na susretu. Zabio je Figlioli za 3-1. S isključenjem Bušljea stigla je nova šansa za Italiju koju su odmah iskoristili. Smanjio je Gallo kroz ruke Paviću za 3-2.

Hrvatska iz kontre opet povećava prednost. Nezasutavljiv je bio Dobud za 4-2.Hrvatski vaterpolisti nakon dvije tijesne pobjede nad Grčkom i Španjolskom dočekuju svjetske prvake Talijane.

Desetak sekundi prije isteka vremena Talijani su opet uspjeli smanjiti, opet preko Figliolija. Na odmor se odlazi rezultatom 4-3 za Hrvatsku.


Uvijek žestok ogled

'Barakude' i Ratko Rudić nametnuli su se Italiji u finalu Europskog prvenstva igranog u Zagrebu 2010. godine, no Talijani su odnijeli svjetsko zlato samo godinu kasnije.

Hrvatski vaterpolisti namučili su se u otvaranju Igara protiv Grčke, a za dlaku ispustili pobjedu u zadnjim sekundama susreta protiv Španjolske, no 'barakude' se iz susreta u susret dižu u formi. Pobjeda, treća na prvenstvu, protiv Italije donijela bi im izglede za prvo mjesto u skupini i mirniji pogled na završne susrete protiv Australije i Kazahstana, priznao je i Miho Bošković.

- Talijani igraju odličnu obranu s vrhunskim vratarom. Morat ćemo uzvratiti vrhunskom obranom, očekujem malo golova - dodao je i Sukno, junak susreta sa Španjolskom.

 - Neka bude i protiv Italije kao sa Španjolcima,samo neka je pobjeda - zaključio je na kraju hrvatski izbornik Ratko Rudić.

Ogled hrvatskih vaterpolista s reprezentacijom Italije počinje u 20.40.

Idi na 24sata

Komentari 35

  • Ujka 03.08.2012.

    Trebali ste vi igrati protiv Intera...

  • It's kišing 03.08.2012.

    A mislio sam igrat na kladionici na naše....kad ono... nisam se usudio....

  • libeluli 03.08.2012.

    Bravo za vaterpoliste, vide se da se ekipa uigrala i da je forma u usponu...pa zna Rudić kada trebaju biti najbolji...u finalu

Komentiraj...
Vidi sve komentare