To je to što me zanima!

Rudić o nastupu u Pekingu: Nikome ništa ne zamjeram

Mi smo ovdje došli kao aktualni svjetski prvaci. Došli smo s ciljem uzeti medalju, a to nismo uspjeli, rekao je izbornik hrvatskih vaterpolista
Vidi originalni članak

Za olimpijsku medalju treba 'iskrvariti', treba biti na visokoj razini od prve do zadnje minute, treba biti poduzetan i još više hrabar u presudnom trenu. Hrvatski vaterpolisti stigli su u Peking s krunom svjetskog prvaka, a nakon tri uvjerljive pobjede u prve tri utakmice proglašeni su unutar vaterpolskih krugova prvim favoritom za zlato.
Iz Pekinga, na žalost, odlaze na koljenima, ali ne i 'krvavih koljena'. U njihovoj igri bilo je previše oscilacija, a premalo rizika i hrabrosti. Nije bilo nositelja igre. Vrdoljak i Bošković nisu uspjeli iznijeti momčad na svojim leđima. Rudić u Pekingu nije imao nekog tko će se, kao nekada Dudo Šimenc, dignuti s devet metara i svom snagom opaliti po golu.
Dečki su intimno duboko razočarani, razočaran je i njihov stručni stožer na čelu s najtrofejnijim trenerom na svijetu. Razočarani su i navijači, koji s cinizmom pitaju za koje je to Igre izbornik pripremao vaterpoliste. Za one 2012.!?
Rudić ne smatra da su igdje pogriješili u pripremi. Brani svoj rad i svoje igrače, premda su se mnogi ovdje glasno pitali je li Miho Bošković uopće doputovao u Peking.
- Došli smo s ciljem uzeti medalju. Došli smo u vrhunskoj formi, imali smo dobre pripreme, dobru adaptaciju i počeli smo više nego dobro. Sto posto smo deklasirali Italiju, Srbiju, Njemačku. A onda je došao poraz od Amerikanaca i svi naši daljnji problemi. Mi smo već bili u polufinalu, emocionalno se ispraznili, a Amerikanci su nas vratili u četvrtfinale.
Momčad je, priznaje Rudić, pala na psihološkom planu.
- Teško sam je mogao oporaviti. Nikom ništa ne zamjeram, ni igračima ni struci, ni savezu... sve je bilo kako treba.

'Miho je bio bolestan'
Ratko Rudić stao je u obranu prozivanog Miha Boškovića.
- Miho je proglašen najboljim europskim igračem i to je, po meni, bio pritisak na njega. Prvu je utakmicu bio jako dobar, u drugoj je bio isključen na početku, a poslije se razbolio, imao je temperaturu, tako da se nije ni zdravstveno uspio oporaviti. Spletom okolnosti nije mogao pružiti sve što može.

AMERIKA NAM SE NIJE SMJELA DOGODITI
Predsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza Perica Bukić odbacio je mogućnost ikakvih sankcija zbog neuspjeha u Pekingu, kao i činjenice da su na posljednjih pet velikih natjecanja naši vaterpolisti osvojili tek jednu medalju, onu zlatnu na Svjetskom prvenstvu u Melbourneu.
- Ovaj projekt nije bio zamišljen za godinu, već dugoročno. Naravno da neulazak u borbu za medalju ne možemo smatrati uspjehom, dapače, mislim da nismo ostvarili zacrtano, cilj nije ispunjen, došli smo uzeti medalju i od toga ne treba bježati. Amerika nam se nije smjela 'dogoditi'.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • vedran_zgb 21.08.2008.

    po cem si ti zakljucio da amerikanci nisu zasluzili ni ovo???zasluzeno su tu di jesu kolko god nama to nije drago...a mi smo izgubili zato sto smo odigrali te 2 tekme jako jako lose i to je to,nema druge...ja deckima nis ne zamjeram jer znam da su medu 3 najbolje repke na svijetu al ova 2 kiksa i to je to...

  • uNkNoWnGuY89 21.08.2008.

    Pa kaj ovi Amerikanci misle, da pored jedne Madjarske, Crne Gore i Srbije oni imaju sanse za medalju?? Oni mogu bit sretni i sa ovim cetvrtim mjestom koje nisu ni zasluzili. Jako sam razocaran sa nasima sto nisu uspjeli, ali sto je tu je, mogli su, zajebali su se i sad su to skupo platili. Ali vjerujem kako je i ovo zadnji put da su nas Ameri dobili. Iduci put nece bit podcjenjivanja protivnika i opustene igre, nego ce nasi njih 'razbit' u bazenu. I sami su nasi rekli da su mislili da ce to bit nesto sto mogu lagano 'odradit' i to je to. Kako li su se samo prevarili. Usput zelim da je**m mater onom sucu Slovencu sto je Njemcima ponistio cisti gol protiv Amera. J**o majku svoju!

  • marenda 21.08.2008.

    a šta češ valjda su ovi što su ih pobjedili ipak bolji bok vaterpolisti!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare