To je to što me zanima!

Rudić optimističan: "Hrvatska je sedmorka najbolja na EP-u"

Hrvatska igra protiv Italije u četvrtfinalu Europskog prvenstva u Budimpešti. Iako su naši vaterpolisti poraženi od Mađara, ostavili su dobar dojam na bivšeg izbornika...
Vidi originalni članak

S Italijom vaterpolisti Hrvatske imaju dobra iskustva. Pobijedili su ih u finalu EP-a u Zagrebu 2010., finalu Igara u Londonu 2012. i prošle godine za broncu na SP-u. Večeras “barakude” s Italijom igraju za polufinale EP-a u Mađarskoj (19 sati).

- Dobili su nas u polufinalu SP-a u Šangaju 2011. Uvijek je s njima teško. Glavni su im aduti golman Stefano Tempesti i centar Matteo Aicardi, na njih moramo pripaziti - istaknuo je Josip Pavić, najveći as iz rukava hrvatske reprezentacije.

Protiv Mađarske obranio je 15 udaraca. Kad je on u vrhunskoj formi, Hrvatska gotovo uvijek osvaja odličje.

- Ma, Pavić je najbolji golman na svijetu. Ako obrani nešto i prođe, njemu neće - rekao je izbornik Ivica Tucak.

U Budimpešti je i bivši šef stručnog stožera Ratko Rudić. Danas je izbornik Brazila, no u Mađarsku je došao pogledati ima li štogod novog u vrhu svjetskog vaterpola.

- Hrvatska je odlična. Protiv Mađarske je bilo vidljivo da igramo puno bolje nego na početku turnira, pogotovo u obrani. Izbornik Tucak ima najbolju sedmorku na prvenstvu, to su sve vrhunski igrači. Hrvatska svakako može dalje od četvrtfinala. Tucak radi odličan posao - kaže Rudić.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • korisnicko ime je zauzeto 23.07.2014.

    da su najbolji bili bi direkt u polufinalu...

  • strmi007 23.07.2014.

    Da nas ti još vodiš onda da,ovako teško

  • Hrvatica<3 23.07.2014.

    Treba popravit igrača više i onda bi mogli daleko dogurat

Komentiraj...
Vidi sve komentare