To je to što me zanima!

Rukometaši će u borbu za Euro '12 sa Španjolskom!

U kvalifikacijama za Europsko prvenstvo u Srbiji 2012. godine hrvatska reprezentacija sudarit će se s jakim Španjolcima, Rumunjima i Litavcima
Vidi originalni članak

U prvom bubnju je sedam reprezentacija, od toga su tri već bile europski prvak, rekao je predstavnik EHF-a trenutak prije nego je počeo izvlačiti najjače europske momčadi ždrijebu kvalifikacija za Euro 2012. godine. Među tih sedam bila je i Hrvatska, bivši prvaci Europe su Nijemci, Danci i Šveđani, a najgori mogući izbor za svakoga od njih iz drugog 'bubnja' bila je Španjolska. Naravno, baš je Hrvatska upala u skupinu s jakim Španjolcima...
Put do Eura u Srbiji (Beograd, Novi Sad, Vršac i Niš) neće biti nimalo lagan. Uz Španjolce, reprezentaciju sastavljenu od igrača iz dva europska giganta, Barcelone i Ciudad Reala, protivnici će Červarovoj momčadi biti i neugodni Rumunji. Steaua, Constanta i ostali rumunjski klubovi posljednjih se godina rapidno dižu, često su najugodnija iznenađenja europskih natjecanja. Tu su i Litavci, apsolutni autsajderi skupine, ali i reprezentacije koja raste na "sovjetskom" stilu rukometa. Samim time, podcjenjivanja ne smije biti. No unatoč svemu tome, problema ne bi trebalo biti. Na EP, naime, idu prve dvije reprezentacije.
Među ostalim skupinama najizjednačenije djeluje skupina 5, u kojoj su tri momčadi s posljednjeg EP-a. Uz tradicionalno jake Nijemce i Islanđane, tu su i Austrijanci, najugodnije iznenađenje europske smotre. Danci i Rusi idu na Bjelorusiju s povratnikom Rutenkom, BiH će igrati protiv Makedonaca i Mađara, a otpast će i jedan od trojke Poljska, Slovenija i Ukrajina. Šveđani su izvukli Slovake i Crnogorce, Norvežani Čehe, Nizozemce i Grke.

KVALIFIKACIJE ZA EP 2012.
SKUPINA 1: Mađarska, Makedonija, BiH, kvalifikant
SKUPINA 2: HRVATSKA, Španjolska, Rumunjska, Litva
SKUPINA 3: Poljska, Slovenija, Ukrajina, Portugal
SKUPINA 4: Švedska, Slovačka, Crna Gora, kvalifikant
SKUPINA 5: Njemačka, Island, Austrija, kvalifikant
SKUPINA 6: Norveška, Češka, Nizozemska, Grčka
SKUPINA 7: Danska, Rusija, Bjelorusija, Švicarska

Idi na 24sata

Komentari 5

  • cinderella 12.04.2010.

    i ja bi uživala u zlatu osvojenom u srcu srbije!!! Bože,molim te da nam se na tom putu nekim slučajem se ispriječe Francuzi!!!

  • Majaaa_os 12.04.2010.

    ...Stvarno bi bilo super u srbiji osvojit tu nikad osvojenu zlatnu medalju na EP-u ;)...

  • borovcanin 12.04.2010.

    uf kako cu biti sretan ako dobijemo zlatnu medalju usred beograda

Komentiraj...
Vidi sve komentare