To je to što me zanima!

Rukometaši odradili lakši trening protiv "Carioca"

Hrvatska je pobijedila Brazil 33-14 u drugom kolu olimpijskog turnira, a Lino Červar je pritom neke igrače odmorio, a neke druge uspio razigrati
Vidi originalni članak

Bilo je lakše no što smo očekivali, jednoglasni su bili hrvatski rukometaši nakon lake i uvjerljive pobjede 33-14 protiv Brazilaca. Momčadi koja ima Souzu, onog lijevog vanjskog iz HSV-a koji je napunio do vrha mrežu Zagreba u Hamburgu prošle sezone, ali Hrvatska je za njih ipak drugi svijet.
- Nisu oni toliko loši, riječ je o puno boljoj momčadi nego što se u ovoj utakmicu moglo vidjeti. No odigrali smo odlično, a imali smo i Venija, koji je 'spustio roletu' i nisu imali rješenje - rekao je Mirza Džomba. Ponajbolje desno krilo svijeta raspucao se protiv Brazilaca u ovom ranom terminu. U prvih 20 minuta zabio je šest komada, a u nastavku je briljirao Losert. Obranio je 14 lopti, u 28 minuta drugog dijela primio je tri gola?!
- Je, tako se poklopilo, obrana je bila odlična, a onda je i meni lakše. Brazilci se nisu baš snašli na naših 5-1 i sad smo osigurali četvrtfinale, a to je ono najvažnije - kaže Venio.
- Bio je sjajan. Prije utakmice motivirao sam ga rečenicom: "Sad si prvi golman olimpijskih pobjednika, a ne treći golman Barcelone" - otkrio je nakon utakmice Lino Červar.
- Pristup je bio jako dobar, bili smo odgovorni od početka do kraja - dodao je izbornik.
Doista, Hrvatska je povela 4-0 na početku, a Brazilci su se držali samo do 7-6. Nakon toga više nisu imali šanse, već na odmoru bilo je 18-9. U nastavku je 'poludio' Venio i završilo je ogromnih 19 razlike. Sedam golova Džombe, pet Duvnjaka, po četiri Lackovića, Vorija i Vukića... U četvrtak je na redu Francuska.
- Što novoga reći o Francuzima? - pitao je Lino i nastavio:
- Moćni su, kompletni i nitko na ovom turniru ne može reći da je bolji od njih. Ali nisu oni nepobjedivi. Iako je dobra stvar što utakmica nije ključna ni presudna, da je tako bilo bi jako teško bez Balića.
Želimo li do pobjede i kontra Francuza, morat će igrati svi, morat će na visini opet biti Venio.
- Po meni su oni možda i najjača momčad ovdje... Imamo skoro tri dana odmora, odmorit ćemo se i dobro pripremiti - završio je čovjek koji je u lovu na treće olimpijsko zlato.

OLIMPIJSKI TURNIR, 2. KOLO
HRVATSKA - BRAZIL 33-14 (18-9)
HRVATSKA: Losert, Sulić 2, Duvnjak 5, Lacković 4, Vori 4, Dominiković, Džomba 7 (1), Horvat 1, Vuković 2, metrličić 1, Vukić 4, Valčić 3, Alilović.
BRAZIL: Santos, Pacheco Filho 2, Ertel 3, Ruy 1, Souza 3, Bortolini, Justino 1, Vasconcelos, Laureano, Silva 1, Ribeiro 1, Santana, Pizzinato, Oliveira 2

ZAVOJ NA LISTU I ODLIČNO RASPOLOŽENJE
Ciao..., jedino je što je rekao Ivano Balić kada je prolazio uz novinare. Iako dobro raspoložen, sa širokim osmijehom na licu, nije mu se odgovaralo na pitanja koje je u ova dva dana čuo valjda milijun puta: Kada se vraćaš?
Na Ivanovom desnom listu i dalje je zavoj, ali hoda bez previše problema, šepanja više gotovo pa i nema...

Idi na 24sata

Komentari 2

  • motorna pila 12.08.2008.

    maestralno!

  • slavonac 91 12.08.2008.

    šta reći!!?svaka čast dečki i idemo po naslov,od vas očekujemo medalju najmanje a zlato je realnost!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare