To je to što me zanima!

Rukometni Euro, Austrija: Hrvatska s Rusijom 30-28

Posljednje kolo u skupini A Hrvatska igra protiv Rusije. 'Kauboji ' bi pobjedom prenijeli četiri boda u drugi krug. LIve prijenos pratite na 24sata.hr
Vidi originalni članak

Počela je utakmica trećeg kola skupine A na Europskom prvenstvu protiv Rusije. U dvorani u Stadthalleu izabranici Line Červara zaigrat će u sljedećem sastavu: Alilović, Vori, Balić, na krilima Čupić i Štrlek, Duvnjak, Buntić. Iako je prijavljen kao 16 igrač hrvatske reprezentacije, Blaženko Lacković nije ušao u početni sastav 'kauboja', no spreman je. Četiri poraza i jedan remi s Rusijom na europskim prvenstvima dobra je najava za uzbudljivu utakmicu.
Prvi napad Rusije je neuspješan. Čupić postiže prvi gol za Hrvatsku iz sedmerca. Rusi također prvi gol postižu iz sedmerca. U prvih pet minuta Hrvatska igra ponešto usporeno. Početak pomalo nalikuje na utakmicu s Ukrajinom. No na krilima su sjajni Čupić i Štrlek, koji izjednačuju na 3-3. Rusi u nastavku imaju 78 posto efikasan šut, noo Hrvatska ipak drži rezultat. Prošla je već deseta minuta ali momčadi se čini se još nisu razigrale. U 15. minuti Hrvatska po prvi puta u utakmici vodi dva razlike, 9-7. Minutu kasnije golom Čupića odvajaju se na plus tri. Hrvatska se budi, lepršavom igrom i zabijanjem iz svih pozicija čuva plus 3. Kod Rusa najrazigranija su vanjska krila rastvorcev i Igropulo. Naš drugi vratar Čarapina ulazi u 22. minuti. Rusija serijom 3-0 dolazi do izjednačenja, 13-13. Čupić igra izvanredno, četiri minute prije poluvremena postiže peti pogodak. Vuković umjesto Duvnjaka ulazi u svoj prvi napad dvije minute poslije i odmah postiže pogodak za 17-15. Rusi smanjuju golom Čipurina na gol razlike za konačni rezultat prvog poluvremena. Hrvatska je sto posto u utakmici, kako mentalno tako i fizički. Hrvatska je imala 4 napada više nego Rusija. Problem su obrane golmana s obje strane, jer imaju po 3 obrane. Najbolji Rus trenutno je Igropulov sa 8 pogodaka, po 4 iz igre i sedmeraca. Drugo poluvrijeme počelo je napadom Rusije, a Alilović je konačno obranio, a odmah nakon upisuje još jednu. Prvi gol u nastavku lijevoruku Igropulo zabija deveti pogodak. Duvnjak zabija za Hrvatsku. Igropulo zabija 10 pogodak iz sedmerca. Četiri šuta obranio je Alilović u pet minuta nastavka, više nego cijelo prvo poluvrijeme. Samo jedan gol Hrvatske, rezultira vodstvom Rusije već u 36. minuti. Bičanić zabija za ponovno vodstvo. Sedmi gol iz sedmerca i 11 ukupno zabija Igropulo. Grams i Alilović podižu formu i imaju po 8 obrana. Nakon dva neuspješna napada, Rusi preuzimaju inicijativu i zabijaju seriju 2-0. Minuta je 45. a gol Čipurina prvi put dovodi Ruse do 3 razlike. Fantastičnim golom kroz noge Gramsa Balića i vezani gol Štrleka vraćaju na samo gol razlike. Leteća krila Čupić i Štrlek sjanom igrom dolaze do izjednačenja, 25-25. Alilović sjajnom obranom kontre Rusa šest minuta prije kraja čuva izjednačen rezultat. Od 50. minute nema pogodaka na nijednoj strani. Tek u 57. nakon uspješnog oduzimanja lopte, Duvnjak postiže gol za možda ključno vodstvo. U zadnjoj minuti, 40 sekundi prije kraja Alilović još jednom brani. Čupić nakon izborenog Duvnjakovog sedmerca zabija gol za konačan rezultat, iako je na semaforu već isteklo vrijeme. Hrvatska prolazi s četiri boda dalje, a možda će biti i jedina, osim ako Island dobije Dansku u B skupini. Čupić je ukupno zabio 8, Štrlek 7 golova. Balić je proglašen igračem utakmice s 4 gola.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • the.king 23.01.2010.

    Rukometaši Srbije preslabi i za debitante koji su zbog domaćinstva u natjecanju.

  • the.king 23.01.2010.

    Štrlek je zakon 7/7.Prirodan,iskren...ma išlo me večeras-veli on.

  • Philly76 23.01.2010.

    sta svi imate toliko protiv kopljara.. mozda nije dobar u napadu ali rukomet se sastoji od napada i OBRANE koju kopljar igra solidno!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare