To je to što me zanima!

Rukometni Lego: Princ Mikkel ili kauboj Domagoj Duvnjak?

Predvodnici su svojih reprezentacija, onaj koji bude bolji u izravnom dvoboju, sigurno će biti u konkurenciji za najboljeg igrača EP-a, Duvnjak ili Hansen, 'kauboj' ili 'princ'
Vidi originalni članak

Mikkel Hansen godinu dana je stariji od Domagoja Duvnjaka, visinom su gotovo podjednaki, kilažom također. U proteklih su nekoliko godina u samom vrhu, najbolji svjetski rukometaši...

Danas će u izravnom dvoboju odlučiti tko je bolji, “danski princ” Hansen ili “hrvatski kauboj” Duvnjak. Onaj koji “potegne” brže, bolje i jače, odvest će svoju reprezentaciju do finala Europskog prvenstva i ostati u konkurenciji za najboljeg igrača ovog natjecanja. 

- Hrvatska je fantastična momčad, imaju sve, a imaju i Domagoja Duvnjaka - kazao je danski reprezentativac Anders Eggert

S pravom strahuju od našeg Duleta... Nije da ni Hrvatska ne treba strahovati od Mikkela Hansena, strašnog šutera koji izvrsno zna podvaliti loptu svojim pivotima na crtu.

Na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine Hrvatska je razbila Dance 32-21, recept za pobjedu bio je “flaster” na Hansenu. 

- Nitko nas već dugo nije uspio tako nadigrati. Tad smo jako loše reagirali na ‘flastera’, ali sad smo spremni - kaže danski izbornik Ulrik Wilbek i dodaje:

- Imamo strašne igrače oko Hansena, a s obzirom na njihovu brzinu, mogu samo poželjeti da postave ‘flastera’ na Mikkela.

Slavko Goluža, nadamo se, neće upasti u Wilbekovu zamku, znaju oba izbornika koliko im nose dvojica najboljih - Duvnjak i Hansen.

Vrlo su slični igrači, imali su gotovo identičan put do slave - obojici su očevi bivši rukometaši i treneri, Hansenov otac Flemming igrao je za reprezentaciju, a Domagoja je na početku karijere u Đakovu trenirao otac Ivo. 

Hansen je proglašen najboljim svjetskim rukometašem za 2011. godinu, a Domagoj Duvnjak je najbolji za 2013.

Dečki će u sljedećih desetak godina harati svjetskim rukometom, ovo je samo jedan od međusobnih susreta, prilika za nove obračune bit će još napretek...

Mikkel Hansen (26) 

Ubojiti šuter suigrač je Kopljaru, Voriju i Gojunu u PSG-u. Najveća zvijezda Danske, princ Hansen, ipak nije tako raznovrstan igrač kao naš Domagoj Duvnjak.

Domagoj Duvnjak (25) 

Novi je vođa hrvatske reprezentacije, nasljednik Ivana Balića i jedan od najboljih svjetskih rukometaša uopće...

Idi na 24sata

Komentari 38

  • Mladen Kozic 24.01.2014.

    Pokazalo se na kraju ko je bolji SUCI SAMOTA Danci nisu zaslužili otići u finale to je naša stvarnost dokle god suci kroje ko ide u polufinale ili ko je pobjednik tako će biti sve dok na takvo suđenje jedna ekipa koja je pokrađena ne napusti teren i više ne igra tako dugo neće biti poštenog suđenja

  • Mamićev plaćenik 24.01.2014.

    koštat će nas bespotrebna isključivanja od strane muse i gojuna. pitam se da li je ovaj musa uopće rukometaš? mislim da je hrvač.

  • navijač15 24.01.2014.

    Vjerujem da će danas Kauboji odjahat u finale, a Prinčevi se vrati u dvorac, ajmo Kauboji odjašimo do zlata.

Komentiraj...
Vidi sve komentare