To je to što me zanima!

Runje: Gospoda skeptici mogu ići mirno na spavanje

Trener mi je dao povjerenje, tako da tek oko 100 utakmica branim u Lensu, u svom stilu rekao je Vedran, prvi golman hrvatske reprezentacije
Vidi originalni članak

Tri dana uoči gostovanja u Rigi, u kampu reprezentacije u Čatežu opuštena je atmosfera. Neki kartaju, neki odmaraju, a Mladen Petrić sjedio je s mobitelom u predvorju hotela.
- Tko zove? Anfield, ha? - dobacio mu je u prolazu netko od suigrača, aludirajući na priču o transfer u Liverpool, a Mladen se samo zagonetno nasmijao.
Osim eventualnovog Petrićevog transfera, ozbiljnijih razgovora u Čatežu nema. Najveća briga navijača u zadnje vrijeme su golmani, no ako je vjerovati Vedranu Runji, problema ne bi smjelo biti.
- Svega je bilo u Lensu u ova četiri kola, ali psihički i fizički sam u puno boljem stanju nego na utakmici sa Slovačkom. Gospoda skeptici mogu mirno spavati. Trener mi je dao povjerenje, tako da tek 100-tinjak utakmica branim u Lensu - u svom stilu rekao je Runje.
Iako nitko to otvoreno neće priznati, pobjeda u Latviji je imperativ.
- Najbitnije je dobro započeti kvalifikacije. U Rigi će puno toga ovisiti samo o nama, ali dobra su oni ekipa. Što očekujem? Bodove... - rekao je Runje i dodao:
- Dok ne počnu kvalifikacije ne treba se razbacivati s najavama i potcjenjivati ostale. Trenutačno svi imamo nula bodova i svi smo na istom nivou.
Do Čateža je navratio i predsjednik HNS-a Vlatko Marković, koji će u Rigi imati ugodno društvo.
- Predsjednik Uefe Michel Platini pitao me bi li mogao biti naš gost na utakmici protiv Latvije. Naravno da ga nisam odbio - rekao je Marković.
Ovih dana ponovno se zakotrljala priča oko reprezentativnog kampa. Kamen temeljac, koji je postavljen u Tuhelju, nedavno je ukraden i projekt kampa je na rubu propasti.
- Bio sam ovih dana u Staroj Pazovi i pogledao kamp koji je napravila Jugoslavija (Srbija, op. a). To je čudo. Mislim da jedino Real ima bolji u Europi, ali ovaj srpski je nevjerojatan. Hotel, deset terena, bazeni...Njihovom savezu ministrica sporta dala je u dva navrata pred kamerama tri milijuna eura za izgradnju. A nama je vlada dužna 65 milijuna kuna. Pa bolje da nam nešto izgrade nego da ih tužimo. No, mi od izgradnje kampa nećemo odustati, to će krenuti u najkraćem roku - rekao je 'El Presidente', a koliko je ustvari ustrajan u toj namjeri najbolje je, u neobaveznom razgovoru, rekla šefica hotela Terme u Čatežu:
- Hrvatska reprezentacija nam je jedan od najdražih gostiju. Uskoro krećemo u renoviranje hotela, a izgradit ćemo i barem jedan nogometni teren kako vaši igrači ne bi morali putovati u Brežice na trening...

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Kurcoslav 31.08.2010.

    E ako ovu ne pobijedite i odigrate kak se spada, onda odite u krasan k..., nit ne morate više igrat za repku

  • nexo 31.08.2010.

    Dok Marković bude na čelu HNS,zaboravite kamp!

  • flip_flop 31.08.2010.

    marš! neznaš ni imena igrača a ti si preds. SRAMOTA

Komentiraj...
Vidi sve komentare