To je to što me zanima!

Rusi i Portugalci su finalisti Eura

Oba polufinala bila su napeta do samog kraja, a Portugalci su uspjeli stići velika dva gola zaostatka. U utakmici 'visokog rizika' ipak su bolji bili 'brazilski' Rusi
Vidi originalni članak

Rusija je u polufinalu Eura u futsalu s 3-2 (2-1) pobijedila Ukrajinu, a Portugal je svladao Španjolsku također s 3-2 (0-2). 

Branitelji naslova Portugalci su velikim preokretom došli do finala jer su Španjolci pogocima Gomeza (1) i China (13) vodili s 2-0 sve do 29. minuti kada je Coelho realizirao penal. Igrač rođen u Gvineji Bisau Zicky te se potom pretvorio u junaka dvoboja jer je u 32. minuti prvo izjednačio, a minutu prije kraja donio Portugalu pobjedu protiv velikog rivala.

Obračun velikih favorita Rusa i Ukrajinaca, koji su dvaput poraženi od Hrvatske u kvalifikacijama, okončana je vrlo teškom i dramatičnom pobjedom Rusa. Sokolov (2) nakon velike pogreške ukrajinskog vratara i Afanasjev (15) doveli su Ruse u vodstvo, a do poluvremena je smanjio Sirij (16). Nijazov (31) akrobatskim udarcem opet dovodi Ruse u veliku prednost, no Ukrajinci se nisu predali, Abakšin (35) je smanjio, a minutu prije kraja Šoturma nije uspio izjednačiti iz penala.

Utakmica je proglašena onom visokog rizika, s obzirom na trenutne jako loše odnose dviju zemalja. Portugal je EURO osvojio 2018. godine, a Rusija je bila prvakom Europe 1999., uz još čak pet poraza u finalima. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare