To je to što me zanima!

Rusi se dosjetili kako izbjeći sankcije Fife: Nisam siguran može li se to izvesti, ali zašto ne

Ako Rusija ima realnu opciju ići dalje s Azijskom nogometnom federacijom, zašto ne? Sve je ovo na razini razgovora, ali mislim da neće biti tako ozbiljne suspenzije iz Uefe, rekao je Kančelskis
Vidi originalni članak

Zbog Putinove invazije na Ukrajinu, Rusija i njezini nogometni klubovi krajem veljače suspendirani su iz svih natjecanja. Krovna svjetska i europska nogometna organizacija, Fifa i Uefa, izbacile su ih iz kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru, a Ruski nogometni savez smislio je plan kako ostati na međunarodnoj sceni. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Rusi razmišljaju o izlasku iz Uefe i ulasku u Azijsku nogometnu federaciju, prenosi Daily Mail.

Fifa je prvotno najavljivala privremene mjere zabrana natjecanja, bez nacionalne himne i zastave, ali s obzirom na to da su Češka, Poljska i Švedska odbile igrati protiv Rusije, nastup na SP za njih je završio. 

Sportski arbitražni sud (CAS) odbio je zahtjev Rusije da se zamrzne odluka Fife o zabrani natjecanja njezine nogometne reprezentacije u kvalifikacijama za SP. 

Klubovi iz ruske Premier lige neće moći igrati u Ligi prvaka, Europskoj ligi i Konferencijskoj ligi, a Spartak iz Moskve izbacili su iz osmine finala Europske lige. 

Prema navodima tamošnjih medija, priključenje Azijskoj nogometnoj federaciji omogućilo bi ruskim klubovima i reprezentaciji mogućnosti koje su im sada uskraćene uslijed sankcija koje su na snazi, ali samo u slučaju da se isto ratificira. 

SIMULACIJA ŽDRIJEBA Kako vam se sviđa ova skupina Hrvatske na SP-u? Izvucite svoju

U povijesti je već nekoliko zemalja mijenjalo konfederacije, kao primjerice Izrael, Kazahstan i Australija. 
Nekadašnji igrač Manchester Uniteda Andrej Kančelskis sumnja da će se ova odluka provesti. 

- Nisam siguran može li se to izvesti, ali ako Rusija ima realnu opciju ići dalje s Azijskom nogometnom federacijom, zašto ne? Sve je ovo na razini razgovora, ali mislim da neće biti tako ozbiljne suspenzije iz Uefe. Nadam se - smatra Kančelskis. 
U tom bi se slučaju Rusija prebacila na azijski kvalifikacijski turnir za SP te bi se umjesto na Europskom prvenstvu natjecala u Azijskom kupu, a klubovi bi bili  u azijskoj Ligi prvaka. 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • 29.03.2022.

    Neka im je sa srećom... 👍

  • ante024 29.03.2022.

    Samo neka idu, mozda onda i osvoje nesto

  • Anonimuss 29.03.2022.

    Kad sve prođe vratiti će se klubovi i reprezentacija al čisto sumnjam da će se sponzori vratiti.. Sankcijama se veća šteta Europi napravila nego Rusiji..

Komentiraj...
Vidi sve komentare