To je to što me zanima!

Oni su Real, a mi smo Dinamo: Ruska samba u Areni Zagreb

BRAZILSKI TANDEM U RUSIJI Na krilima Cirila i Pule reprezentativci Rusije su došli do polufinala Eura. Njih su dvojica već godinama najbolji ruski nogometaši
Vidi originalni članak

Fukin, Cirilo, Pula... To su tri igrača kojih se “mini vatreni” večeras u Areni moraju najviše čuvati. Cirilo i Pula su Brazilci. Koliko su dobri i moćni, dobro su osjetili Srbi u četvrtfinalu. Brazilci svojim potezima dižu publiku na noge, gotovo ih je nemoguće čuvati.

I Cirilo i Pula igraju za moskovski Dinamo, s kojim  su prije pet godina bili prvaci Europe.

Po uzoru na košarkaške čelnike, i vrhuška ruskog futsal saveza je odlučila kvalitetu reprezentacije poboljšati “kupnjom” stranaca. U njihovu slučaju Brazilaca. Cirilo (32) je prvi dobio rusko državljansto, još 2005., a mjesec dana kasnije već je za reprezentaciju zabijao golove. Rusi su na EP-u 2007. osvojili broncu, a Cirilo je bio najbolji strijelac turnira. Još bolji je Pula (31), koji je rusku putovnicu dobio 2008., a prvi nastup mu je bio na SP-u iste godine. Rusi su igrali odlično, osvojili su četvrto mjesto u Brazilu, a Pula je sa 16 golova bio prvi topnik turnira. 

Kad su shvatili da je uvoz Brazilaca dobar posao, čelnici ruskog saveza su bez kriterija počeli većini Brazilaca u ruskom prvenstvu dijeliti putovnice. No ljutiti navijači su poslali pismo ministru sporta protestirajući protiv invazije Brazilaca u reprezentaciju. Zbog toga je ministar povukao zahtjev za putovnicama Robinhu i Ederu Limi. Cirilo i Pula su odlični i na EP-u u Hrvatskoj. Pula je u tri utakmice postigao gol uz dvije asistencije, a Cirilo je također zabio i jedanput asistirao.

Rusija je bila prvak Europe 1999. godine

Rusi su u finalu prije 13 godina u Španjolskoj šokirali domaćine. Nakon toga su igrali jedan finale, 2005. godine, a dva su puta bili treći. Prije četiri godine su na SP-u u futsalu u Brazilu pobijedili Solomonske Otoke nevjerojatnih 31-2.

U zagrebačku Arenu na polufinale će doći i nekoliko stotina ruskih navijača

Zarade 200 puta manje od ‘velikih’

Darijo Srna i Luka Modrić najplaćeniji su hrvatski igrači. Imaju oko četiri-pet milijuna eura na godinu. Primjerice, najbolji hrvatski malonogometaš Dario Marinović zarađuje oko 25.000 eura na godinu. Luka i Darijo to zarade za dan i pol. 

Lopta za futsal manja je i teža

Futsal se igra loptom veličine četiri, teškom između 400 i 440 grama. Bačena s visine od dva metra, ova lopta ne smije odskočiti manje od 50 i više od 65 centimetara. 

Promjer lopte u futsalu je 21 centimetar, primjerice promjer one za veliki nogomet je 22 cm. Službena lopta Eura u Zagrebu i Splitu je u hrvatskim bojama.  Službeni naziv je adidas Sala 65. Dimenzije gola u futsalu su 3x2 metra.

Idi na 24sata

Komentari 55

  • BigBoy 09.02.2012.

    Ajmoo Hrvatska!!!

  • uvijek_najgori 09.02.2012.

    ja se nadam konacno navijanju da dvorana zagrmi,jer ono u Splitu je bilo u rangu badminton natjecanja osnovnih skola Licko-senjske zupanije

  • kratosHR 09.02.2012.

    Ma ne mogu nam nista

Komentiraj...
Vidi sve komentare