To je to što me zanima!

Rusija svjetski prvak u hokeju nakon 15 godina

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
U finalu SP-a u kanadskom Quebec Cityju Rusi su preokrenuli vodstvo domaćina i pobijedili 5-4 u produžetku zlatnim golom junaka Kovalčuka
Vidi originalni članak

Rusija je postala novi svjetski prvak u hokeju na ledu. U dramatičnom finalu u Quebec Cityju ruski su hokejaši preokrenuli vodstvo domaćina i pobijedili 5-4 u produžetku. Rusi su poveli već u drugoj minuti, ali je Kanada do kraja prve trećine postigla tri pogotka. Tad Rusi uspijevaju smanjiti na 3-2 početkom druge, ali je najkorisniji igrač SP-a Kanađanin Dany Heatley pogodio za 4-2. Slijedi neočekivan povratak Rusa u trećoj trećini. Prvo smanjuju na 4-3, a zatim je junak susreta Kovalčuk pet minuta prije kraja susreta izjednačio na 4-4. Do kraja regularnog dijela nije bilo pogodaka i igrali su se produžeci. Tragičar u produžecima bio je Rick Nash koji je zaradio dvije minute isključenja zbog izbijanja paka izvan leda. Kovalčuk je postigao zlatni gol i Rusi su postali svjetski prvaci nakon dugih 15 godina. Tako su lani u Moskvi slavili Kanađani, a ove godine u Kanadi Rusi.

HEATLEY MVP PRVENSTVA
Kanađanin Dany Heatley (27) izabran je za najkorisnijeg (MVP) igrača Svjetskog prvenstva u hokeju na ledu.
Napadač Ottawa Senatorsa je postao prvi hokejaš u povijesti koji je ovo priznanje dobio dva puta. Heatley je za MVP-a prvenstva izabran i prije četiri godine u Pragu. Heatley je prvenstvo u Kanadi zaključio sa 12 pogodaka i 8 asistencija čime je postao i prvi strijelac turnira. Njegov kolega iz reprezentacije Brent Burns je dobio nagradu za najboljeg braniča SP-a, dok je Rus Evgeni Nabokov izabran za najboljeg golmana. Nabokov je branio na pet utakmica i imao je 94.85 prosjek obrana (H).

MOMČAD PRVENSTVA:
Vratar: Evgeni Nabokov (Rus)
Braniči: Mike Green (Kan), Tomas Kaberle (Češ)
Napadači: Dany Heatley (Kan), Aleksander Ovečkin (Rus), Rick Nash (Kan)

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare