To je to što me zanima!

Ruski atletičari suspendirani i dalje: Kazna prekasno plaćena

Proces oprosta i dopuštenja nastupa ruskim atletičarima na velikim natjecanjima je zaustavljen, jer Ruski atletski savez nije do 1. srpnja uplatio više od šest milijuna američkih dolara kazne i troškova
Vidi originalni članak

Ruski atletski savez (RUSAF) je suspendiran još 2015. zbog niza dopinških skandala. Prema dogovoru iz ožujka, RUSAF-a je do 1. srpnja trebala uplatiti polovicu od ukupnog iznosa kazne od 10 milijuna dolara te 1,31 milijun na ime troškova, kako bi za drugu polovicu bila aktivirana dvogodišnja odgoda te omogućen nastavak procesa oprosta za ruske atletičarke i atletičare.

Svjetska atletika je pokrenula postupak kojim bi se ruskim atletičarkama i atletičarima omogućio status neutralnih natjecatelja. No, neplaćanje kazne je zaustavilo i taj proces. Iz Ruskog atletskog saveza su za rusku državnu agenciju TASS potvrdili u četvrtak da kazna nije plaćena, dan nakon što je predsjednik RUSAF-e izjavio kako za plaćanje nema dovoljno sredstava.

PET MILIJUNA UVJETNO Ruska atletika kažnjena s 10 milijuna dolara zbog dopinga!

- Jasno nam je da su teška vremena, ali smo iznimno razočarani time što nije napravljen nikakav pomak od strane Ruskog atletskog saveza vezano za zahtjeve postavljene u ožujku. Savez je strašno iznevjerio svoje sportaše - u priopćenju Svjetske atletike je izjavio predsjednik Sebastian Coe.

Svjetska atletika će o nastavku procesa odlučivati na sastanku njezina vodstva koji će biti održan 29. i 30. srpnja. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare