To je to što me zanima!

Ruskinjama sve medalje u tenisu, Dementijeva zlatna

Jelena Dementijeva pobijedila je sunarodnjakinju Dinaru Safinu u finalu olimpijskog turnira, dok je borbi za treće mjesto slavila Vera Zvonareva
Vidi originalni članak

Željko Krajan je zadovoljno kimao glavom u prvom setu. Dinara Safina, čiji je trener, igrala je sjajno u finalu olimpijskog turnira. No s druge je strane stajala Jelena Dementijeva, djevojka koja se tijekom karijere znala izvlačiti i iz većih 'gabula'. Znala se izvući i iz ove, nakon izgubljenog prvog seta vratila se i preokrenula meč na svoju stranu.
Sestra ekscentričnog Marata Safina uzela je prvi set vrlo uvjerljivo, pa i u drugom imala veliku šansu. Kod 5-5 u tom drugom setu imala je loptu za break, no nije je uspjela iskoristiti. Dementijeva je uzela taj gem, pa odmah i sljedeći i krenula prema pobjedi.
A krenula je itekako odlučno. Povela je 4-1, ali Safina je jednim breakom uspjela doći do 4-3. No to je bilo i posljednje što je Dinara uspjela učiniti. Izgubila je naredna dva gema i ostala bez zlata na Olimpijskim igrama. Ako joj može biti utjeha, Rusija je uzela sve tri ženske teniske medalje.
Naime, u borbi za broncu Vera Zvonareva je 6-0, 7-5 pobijedila domaću tenisačicu Na Li. Kineskinja nije uspjela pružiti pravi otpor u prvom setu, no zato je u drugom vodila 3-1. Nije izdržala i ostala je na četvrtom mjestu, bez medalje.

FINALE: Dementijeva - Safina 3-6, 7-5, 6-3
ZA 3. MJESTO: Zvonarjeva - Na Li 6-0, 7-5

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Ana Ivanović 17.08.2008.

    žao mi je kaj \"naša\" safina nije osvojila zlato,budućnost ženskog tenisa nakon što je justine odustala nije tako loša,ivanović i safina će biti velike rivalke.moj top 10 u ženskom tenisu je sljedeći. 1.Ana Ivanović(Ser) 2.Dinara Safina (Rus) 3.Venus Williams(USA) 4.Elena Dementieva(Rus) 5.Serena Williams(USA) 6.Maria Sharapova(Rus) 7.Jelena Janković (Ser) 8.Vera Zvonareva(Rus) 9.Agneziska Radwanska(Pol) 10 Alize Cornet (Fra)

Komentiraj...
Vidi sve komentare