To je to što me zanima!

S. Bilić: Najbolji smo kad sumnjaju u našu momčad!

Ne postoji strah. Svjesni smo da postoji određena mogućnost da izgubimo, ali poraz od Engleske nije nam narušio samopouzdanje, tvrdi Bilić
Vidi originalni članak

Prije šest godina bio je trener početnik, na klupi Hajduka. Cicin Zagreb prosipao je veliku prednost, pobjeda u Sigetu protiv Dragovoljca u predzadnjem kolu značila bi Hajduku praktički naslov prvaka. No neiskusni Bilić izgubio je tad 1-0, Zagreb je pobijedio Dinamo i postao prvak. Naravno, na osnovi te utakmice ne možemo suditi o Bilićevu trenerskom opusu. Otad je sazrio, napredovao, napravio velike stvari. Međutim, otad nije bio u ovakvoj situaciji - izuzmemo li susrete s mladom reprezentacijom protiv Srbije i Crne Gore, kad je ležao u bolnici - u situaciji da jednostavno ne smije izgubiti utakmicu.
- Ne, ne postoji nikakav strah. Svjesni smo da postoji mogućnost da izgubimo, da smo porazom od Engleske zakomplicirali svoju poziciju. Ali taj poraz nije nam narušio samopouzdanje i vjeru u vlastite mogućnosti - kaže Slaven Bilić. Djeluje mirno, kao da u subotu u Harkovu njegova momčad ne igra važnu, najvažniju utakmicu.
- Nije baš da smo odigrali dvije utakmice pa smo nakon prve poletjeli, a nakon druge potonuli. Zajedno smo dvije godine i u 90 posto slučajeva ovi su igrači igrali na visokoj razini. Nismo mi nekakav blef pa da je sve dobro što smo napravili samo slučajnost. I veliki klubovi znaju izgubiti, pa se nakon nekoliko dana dignu, vrate pobjedama. Tako i mi - tvrdi izbornik, koji je argumente za svoje tvrdnje pronašao u bliskoj prošlosti.
- Kad god su u nas sumnjali, bili smo najbolji. I nakon Nizozemske i nakon Mađarske prije Eura vladala je neka depresija, gubitak povjerenja. I poslije pobjede protiv Austrije neki su zagovarali drastične promjene. A mi onako odigrali s Njemačkom. Dakle, poraz od Engleske ništa ne mora značiti. A ne mora značiti i da neće biti promjena u momčadi, još razmišljamo o dvije-tri opcije unutar sustava.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • andxxx 07.10.2008.

    ma pusite komentare svatko ima svoje misljenje...samo naprijed hrabro, glavu gore i idemo po pobjedu...

  • Goodman 06.10.2008.

    Idemo dalje! Pobjeda!

  • Šale-OS 06.10.2008.

    SVI SMO MI SLAVEN BILIĆ!

Komentiraj...
Vidi sve komentare