To je to što me zanima!

S Rusima nema šale, Kanađani žele preuzeti vrh

Prvog dana SP-a u hokeju na ledu favoriti su počeli vrlo ozbiljno, a najzanimljiviju utakmicu prvog kola odigrali su Slovaci i Mađari (4-3)
Vidi originalni članak

Na startu svjetskog hokejaškog prvenstva u Švicarskoj najveći favoriti ostvarili su rutinske pobjede. Branitelj naslova Rusija ozbiljno je shvatila puno slabije Nijemce i pobjedila 5-0. Opsada njemačkog gola trajala je cijelu utakmicu, a raznovrsnost u napadu potvrđuje pet različitih strijelaca (Saprikin, Kovaljčuk, Zinovjev, Kurjanov, Zaripov).
- Nije bilo lako, svaka momčad na prvenstvu je neugodna. Zabili smo nekoliko golova na početku i to je bio ključ lake pobjede - rekao je Oleg Saprikin, a njemački kapetan Andres Renz priznao je da nije vjerovao u senzaciju.
- Bila je velika čast igrati protiv njih. Bit će ih jako teško 'skinuti'.
Lijepo ostvarenje imao je golman Ilija Brizgalov, koji je po prvi put u karijeri odražao mržu netaknutom, iz 20 udaraca. Njemu i momčadi nakon ove pobjede samopouzdanje pred nastavak sigurno je poraslo. Bit će ih jako teško zaustaviti, a mnogi se slažu da to može samo Kanada. I sjevernoamerička momčad počela je uvjerljivo, Bjelorusiju su pobijedili 6-1. S po dva gola nosili su ih Dany Heatley i nadolazeća nada Steve Stamkos. On je bio pravo otkriće, a veteran Martin St. Louis nije ga propustio pohvaliti.
- Bitno je to koliko želi biti pravi igrač, a jako brzo uči. Sada je važno da se na ledu osjeća ugodno i da igra svoju igru - rekao je St.Louis.
Domaćini Švicarci u prvoj su utakmici došli do teške pobjede protiv Francuske 1-0, a najzanimljiviji ogled odigrali su Slovaci i Mađari. Poslije pravog trilera Slovačka je pobijedila 4-3.
Skupina A
Kanada – Bjelorusija 6-1, Slovačka – Mađarska 4-3
Skupina B
Rusija -Njemačka 5-0, Švicarska – Francuska 1-0

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare