To je to što me zanima!

Sa 300 km/h Formula 1 će ulicama juriti kroz noć

Po uskim ulicama Singapura ovog će se vikenda voziti prva noćna utrka u povijesti Formule 1. Upravo zbog toga svi očekuju megaspektakl
Vidi originalni članak

Više od tisuću i pol uličnih lampi, više od tri milijuna watti električne energije, 9000 konjskih snaga i noć garancija su megaspektakla na 15. utrci sezone Formule 1, koja će se ovoga vikenda voziti po ulicama Singapura. Premijerna noćna utrka u povijesti Formule 1, a ujedno i prva ulična na azijskom tlu, na stazu će privući 110.000 tisuća gledatelja i milijune drugih diljem svijeta prikovati uz male ekrane.
Singapurska vlada financirala je 60 posto troškova izgradnje staze. Iznos je nepoznat. Poznato je samo da je 150-metarski karusel, postavljen kraj staze, plaćen 170 milijuna američkih dolara...
Osvjetljenje staze bit će čak četiri puta jače nego na najvećim europskim nogometnim stadionima i vozačima će omogućiti da nesmetano s više od 300 km/h usred noći jurcaju kroz uske gradske ulice.

ZABRANILI ŽVAKAĆE GUME I ORALNI SEKS

Singapur je poznat po strogim i kontroverznim zakonima. Evo nekoliko najčudnijih primjera iz singapurskog zakonodavstva: zabranjeno je pušenje u skupinama većim od pet ljudi, žvakaće se mogu kupiti samo u apoteci, i to uz liječnički recept, šaranje grafita po zidovima kažnjava se batinanjem, spremnik goriva u automobilu mora biti najmanje 75 posto napunjen pri izlasku iz garaže, laganje se kažnjava udarcima štapom po leđima, zabranjena je prodaja Playboya i sličnih magazina, a strogo su zabranjeni oralni i analni seks te homoseksualnost.

HAMILTON DEFINITIVNO BEZ POBJEDE U BELGIJI

Međunarodna automobilistička federacija odbila je žalbu McLarena i Lewisa Hamiltona zbog vremenske kazne na Velikoj nagradi Belgije. Britanski vozač tako je definitivno ostao bez pobjede u Spa-Franchorchampsu i u Singapur dolazi samo s bodom prednosti ispred Felipea Masse u Ferrariju.
- Razočaran sam zbog odluke FIA-e, ali ne i depresivan. Jednostavno nisam takav karakter. Sve što želim jest zaboraviti sve što prije i posvetiti se onome što najviše volim: utrkivanju na stazi - izjavio je Hamilton.

MOGU DVA PUTA OSVIJETLITI VARAŽDIN

S više od tri milijuna watti, VN Singapura raspolagat će snagom električne energije duplo većom od npr. Varaždina ili Karlovca. Ukupna snaga Zagreba čak i nije znatno veća, iznosi oko sedam milijuna watti.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • galleo 24.09.2008.

    mogo bi to biti pravi spektakl...jos nek bude puno akcije....:)

  • john88 24.09.2008.

    Need for Speed

  • AmyLee 24.09.2008.

    i ja boga mi . Nadam se da ce hamilton to uzet ;)

Komentiraj...
Vidi sve komentare