To je to što me zanima!

Sa šest 'banki' debitirao je u Davis Cupu u igri parova

Yaka (60) nije mogao računati na dva igrača, jedan je zakasnio na avion, a drugi se morao vratiti nešto ranije!? Uzeo je reket i pravac teren
Vidi originalni članak

Gadonfin Yaka bio je igrač u Davis cup reprezentaciji Toga. ali ne bilo kakav igrač. Da, i u Togu igraju tenis! Yaka je prvi put reket u rukama imao sa nekih 29 godina, a debitirao je u Davis cupu sa 60 godina davne 2001. godine! Naime, Togo je gostovao u Mauricijusu. Yaka nije mogao računati na dva igrača, jedan je zakasnio na avion, a drugi se morao vratiti nešto ranije!? I što sad? Obukao je kratke hlačice i majicu, uzeo reket i pravac na teren u igri parova sa 17-godišnjim partnerom. Izgubili su prvi set, dobili drugi, a u trećem se junak ove priče umorio. Portal tennis.com prisjetio se Gadonfina ovih dana, a razlog je što ima konkurenciju. Bolivijac Ramiro Benavides drži drugo mjesto, igrao je 2003. godine kad je imao 56. godina i namjerava se vratiti u reprezentaciju.
- Da bi bio rekorder morat ću zaigrati. Još uvijek sam fizički spreman. Neki igrači u zemlji su oko 700. mjesta na ATP ljestvici i mogu im uzeti prvi set, onda se umorim - rekao je Benavides.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • abccba123 15.03.2010.

    svaka čast... dao bog da živiš 100godina

Komentiraj...
Vidi sve komentare