To je to što me zanima!

Safarova do uspjeha karijere: Izbacila Anu Ivanović za finale

Safarova je dobila Anu Ivanović i pokušat će napraviti ono što je uspjelo njezinoj sunarodnjakinji Hani Mandilkovoj 1981. godine. Osvojiti titulu na Roland Garrosu...
Vidi originalni članak

Lucie Safarova (28) igra tenis svog života. Čehinja je u finalu Roland Garrosa. Safarova je u dva seta bila bolja od srpske igračice Ane Ivanović 7-5, 7-5 i došla je do najvećeg uspjeha u karijeri. 

U finalu je čeka Amerikanka Serena Williams.

- Ovo je ostvarenje sna. Ne mogu vjerovati - rekla je Safarova, nakon što je iskoristila treću meč-loptu.

- Krenula sam dosta sporo, ali morala sam ubrzati i biti puno agresivnija. Samo tako sam mogla pobijediti - dodala je 13. igračica svijeta, koja je prošle godine zaustavljena u polufinalu Wimbledona. 

Gubila je Safarova 5-2 u prvom setu, a potom je s pet uzastopnih gemova sve preokrenula. Ivanović je upravom u tom prvom setu propustila veliku šansu. Tko zna kako bi se meč razvijao da je Ivanović osvojila prvi set.

Safarova će pokušati napraviti ono što je uspjelo njezinoj sunarodnjakinji Hani Mandilkovoj 1981. godine. Osvojiti Roland Garros.

Bolesna Serena se vratila i izborila finale

Serena Williams u tri je seta izborila finale Roland Garrosa. Amerikanka je slavila protiv Švicarke Timee Bascinszky 4-6, 6-3, 6-0.

Amerikanka se jako mučila. Možda i više protiv sebe, nego protiv Švicarke. Sereni nije bilo dobro uoči meča. Možda je posrijedi nekakav virus. 

- Sudac, jel to gotov set? - pitala je Serena dok su mladići čistili crte. 

Nije bio gotov set, a Serena se omotala ručnicima i popila gutljaj vode.

I takva, bolesna, preokrenula je rezultat, vratila se nakon izgubljenog seta i pobijedila za finale Roland Garrosa.

- Nije mi bilo dobro, nadam se da ću se oporaviti do finala. Ne znam kako sam uspjela danas slaviti. Rekla sam si da neću izgubiti bez borbe i pronašla sam energiju za pobjedu - rekla je Serena.

REUTERS/PIXSELL
Idi na 24sata

Komentari 67

  • rijeka36 05.06.2015.

    Ima Tkoji komentiraju: Lijepa Ana izgubila u polu-finalu.

  • Einstain 7 04.06.2015.

    to sam i ocekivao,razvalila je i sharapovu,u odlicnoj je formi tako da ..po meni je bilo realno

  • hbcro7 04.06.2015.

    Šteta što se Ana raspala u glavi,nije bilo neočekivano.Ima igru al mislim da joj prije treba sportski psiholog nego trener.Neznam kad će sljedeći put dobiti ovakvu šansu za finale.Ova Serena je čudo.Opet je gubila set i break i vrati se.Kao da se tek trgne kad zagusti na ovom turniru.Loše igra,ne osjeća se dobro al je u finalu grand slam turnira.Pravi broj 1.Ak se pojavi ona prava Serena ne mislim da itko a kamoli Šafarova ima šanse,al naravno ovo je novi meč i Safarova može igrati opušteno pa tko zna što se sve može desiti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare