To je to što me zanima!

Šahtar primio sedam: Bayern uništio 'rudare' s igračem više

Bayern je u uzvratu 1/8 finala LP u Münchenu svladao Šahtar čak 7-0. Dva je gola zabio Thomas Müller i postao rekorder, a gostima je isključen igrač već u 3. minuti
Vidi originalni članak

Bayern u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka Šahtaru nije mogao zabiti ni gol u Lavovu, no zato je sav bijes na Ukrajincima iskalio u uzvratu na Allianz Areni. Njemački prvak slavio je čak 7-0 protiv momčadi hrvatskog reprezentativca Darija Srne koja je 87 minuta morala igrati s desetoricom. Ta je pobjeda izjednačenje Bayernove rekordne u Ligi prvaka iz sezone 2011./2012. protiv Basela.

Sva nadanja Šahtara da bi bilo što mogao napraviti u Münchenu zapravo su se rasplinula nakon samo tri minute. Mario Götze ušao je u šesnaesterac s desne strane, na njega je s dvije noge startao Oleksandr Kučer, a sudac Willie Collum napravio je potez koji je odredio utakmicu. Dosudio je penal te Ukrajincu, čini se prestrogo, dao izravan crveni karton. Thomas Müller nije brinuo o tome i zabio je za 1-0.

Bavarci su s igračem više lakoćom kontrolirali utakmicu nakon vodećeg gola, no Pepa Guardiolu zabrinula je ozljeda Arjena Robbena zbog koje je Nizozemac morao napustiti igru već u 19. minuti.

Novi gol Šahtar je primio 11 minuta prije odmora. Nakon ubačaja s desne strane Lewandowski je pucao u blok, no lopta se odbila do Jérômea Boatenga koji je trebao samo zakucati loptu u praznu mrežu.

Ako su se gosti mogli ičemu nadati u drugom poluvremenu, planovi su im pali u vodu nakon samo šest minuta igre. Prvo je Franck Ribéry u 49. minuti na dodavanje Alabe pogodio iskosa za 3-0, a dvije minute poslije novi gol zabio je Thomas Müller nakon još jedne akcije po lijevoj strani.

Bio je to Nijemčev 26. gol u Ligi prvaka, čime se na listi strijelaca njemačkih nogometaša izjednačio s Mariom Gómezom.

Obrana Šahtara u potpunosti se raspala do kraja utakmice, pa je samo bilo pitanje s koliko će golova u mreži natrag kući. Peti gol Pjatovu zabio je Holger Badstuber glavom na ubacivanje Rafinhe u 63. minuti, a Robert Lewandowski kompletirao je set golova 15 minuta prije kraja. No ni to nije bilo sve, Mario Götze zabio je i sedmi u mreži Šahtara tri minute prije kraja i upotpunio katastrofu Ukrajinaca. Darijo Srna igrao je svih 90 minuta.

Liga prvaka, osmina finala, uzvratna utakmica

  • Bayern München - Šahtar Doneck 7-0 (ukupno 7-0)
    (Müller 4', 51', Boateng 34', Ribéry 49', Badstuber 63', Lewandowski 75', Götze 87')
Idi na 24sata

Komentari 86

  • MARLES 12.03.2015.

    Guardiola je majstor!Pa nek prica ko sta oce

  • DominikBuršić 12.03.2015.

    TO SE MOGLO I OČEKIVATI OVAKAV REZULTAT,ali večina klubova bi se zadovoljilo s 4 ili 5:0,ALI BAYERN IDE DALJE!BRAVO BAYERN!!!!!!!!!!!!!

  • jabbar 12.03.2015.

    Kak originalno i maštovito!Rudari!

Komentiraj...
Vidi sve komentare