To je to što me zanima!

Šahtaru peti naslov prvaka države, Srna dodao za gol

Šahtar je u velikom derbiju ukrajinskog prvenstva pobjedom protiv Dinama iz Kijeva od 1-0 osigurao naslov prvaka Ukrajine. To im je već peta titula
Vidi originalni članak

Nogometaši Šahtara pobijedili su u Donjecku u derbiju 29. kola ukrajinskog prvenstva kijevski Dinamo 1-0 i time kolo prije kraja osigurali naslov ukrajinskog prvaka. Klubu Rinata Ahmetova to je peta titula nacionalnog prvaka i prva nakon 2008. godine. Do nje su igrači Mircee Lucescua došli superiornom igrom u odnosu na Kijevljane. U 15. minuti gol odluke zabio je Brazilac Ilsinho, ubacivši u praznu mrežu prizemno ubacivanje Darija Srne iz hitrog napada po desnoj strani. Lopta je, prije no što je došla do Ilsinha, prošla drugog Brazilca u redovima domaćih, Adriana, kao i golmana gostiju Šovkovskog. U drugom su poluvremenu domaći jednom uzdrmali gredu gostiju (opet Ilsinho), a Jadson je u 85. minuti propustio potvrditi pobjedu promašivši 11-erac. Uz pomoć vratnice, obranio mu ga je Šovkovski. Dario Srna predvodio je kapetanski momčad na travnjaku svih devedeset minuta, kao i potom tijekom slavlja na travnjaku. S tribina se spustio slaviti i veliki gazda Ahmetov, koji je navijače pozdravljao s trenerom Lucescuom. Svih je devedeset minuta u gostujućim redovima odigrao Ognjen Vukojević. U 18. je minuti zaradio žuti karton zbog grubog prekršaja na Villianu. Šahtar i lanjski prvak Dinamo ulaze u pretkolo Lige prvaka. Iz Premierlige ispadaju Krivbas Krivij Rig i Zakarpatija iz Uzgoroda. Za prvospoemnuti sastav igra hrvatski reprezentativac Mladen Bartulović.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • The Stranger 05.05.2010.

    Čestitke, da. I bilo bi vrijeme da napustis Ukrajinu, ostavio si veliki trag. Malo promjene ne škodi, iako si tako zvijezda. Zaslužuješ veći klub.

  • badro delgado 05.05.2010.

    cestitke darijo!!

  • MG2008 05.05.2010.

    čestitke

Komentiraj...
Vidi sve komentare