To je to što me zanima!

San Antonio izborio sedmu utakmicu u New Orleansu

Aktualni prvaci su pobijedili u svojoj dvorani, u šestom ogledu s Hornetsima, i konačna odluka o finalistu konferencije past će u majstorici
Vidi originalni članak

Dobili smo ono što smo željeli - priliku. Baš je zato šesta utakmica toliko važna. Pobijedili smo i imamo priliku pobjedom u gostima otići u sljedeći krug, rekao je playmaker San Antonija Tony Parker nakon što su Spursi pobijedili New Orleans 99-80. Francuz je ubacio 15 koševa u ovoj važnoj utakmici, a prvi strijelac Spursa bio je Argentinac Manu Ginobili 2 25 poena. Sjajan je bio i Tim Duncan, koji je dominirao pod obručima i do kraja ubacio 20 koševa i tome dodao 15 skokova.
Uz ovaj trojac, za pobjedu San Antonija najzaslužniji je odličan šut cijele momčadi. U prvoj četvrtini Spursi su šutirali 71 % iz igre i odmah otišli na 12 razlike, a na kraju utakmice bili su gotovo na 50 % šuta. Na poluvremenu su Spursi imali sedam koševa viška, a uoči zadnje četvrtine visokih plus 15.
- Mislim da moji igrači nisu bili dovoljno fokusirani. I to odmah od početka. Čim je počelo, napravili su nekoliko grešaka o kojima smo puno pričali. Moguće je i da su podsvjesno razmišljali "Imamo sedmu doma, pa nije neki problem ni da izgubimo" - rekao je trener Hornetsa Byron Scott, a prva zvijezda momčadi Chris Paul dodao:
- Hvala Bogu da se za sedmu utakmicu vraćamo u New Orleans.
Upravo je Paul, po običaju, predvodio Hornetse u ovoj utakmici s 21 košem i 8 asista, a Tyson Chandler dodao je 14.
Utakmica odluke na rasporedu je u ponedjeljak. Obje momčadi imaju nekoliko da za pripremu, iako je sve uglavnom jasno.
- Znamo da se suočavamo s eliminacijom i zato se moramo skupiti i odigrati momčadski. Idemo tamo s mišlju "pobjedi ili umri" - rekao je Tim Duncan u najavi sedme utakmice.
- Opet smo na nuli. Dobro je što imamo nekoliko dana za odmor i oporavak. Vidjet ćemo što će se dogoditi - rekao je igrač Hornetsa David West.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare