To je to što me zanima!

San Francisco: Olimpijsku baklju 'napadaju' i nudisti?

Izvještaji govore da će prosvjede organizirati i pripadnici nudističkih udruga koji se zalažu da sportaši na OI-a nastupaju nagi
Vidi originalni članak

Olimpijska baklja i njezini nosači imat će zasigurno novih velikih problema tijekom desetkilometarske trkačke rute ulicama San Francisca u srijedu...
Izvještaji svjetskih agencija iz San Francisca govore da će prosvjede organizirati ne samo udruge za zaštitu ljudskih prava i protibetski aktivisti, već i – među ostalima – pripadnici nudističkih udruga koji se zalažu da sportaši na Olimpijskim igrama nastupaju nagi kao u vrijeme drevnih Igara.
Već u ponedjeljak legendarni je most Golden Gate ukrašen mnogobrojnim transparentima podrške Tibetu, dok su u utorak na organiziranim demonstracijama govorili glumac Richard Gere, jedan od najvećih simpatizera Tibeta i Dalai Lame, te Desmon Tutu, južnoafrički svećenik koji je bio jedan od najžešćih boraca protiv politike apartheida. Obojica su od predsjednika Busha zatražili bojkot svečanosti otvaranja Igara u Pekingu.
Sve skupa nosače je baklje natjeralo u popriličan strah. Jedan od njih 80, zasad neidentificirani, odustao je u posljenji trenutak od svoje misije obrazloživši to strahom od napada.
- Naša namjera nije boriti se s nosačima baklje – izjavio je Lhadom Tethong, izvršni direktor Studentske udruge za slobodni Tibet:
- Radi se o tome da kineska vlada koristi olimpijsku baklju u političke svrhe. Mi samo uzvraćamo jednakom mjerom.
Paralelno s novim avanturama koje baklju čekaju u San Franciscu, predsjednik Međunarodnoga olimpijskog odbora Jacques Rogge u Pekingu će se sastati s visokim kineskim dužnosnicima, te razmotriti nastavak puta olimpijskog plamena. Između ostalih, Rogge će razgovarati i s kineskim premijerom Wenom Jiabaom.


Idi na 24sata

Komentari 1

  • jedan 09.04.2008.

    kad bi u skupini nudista bila i koja playboy zečica e ne smo neki stari prdonje

Komentiraj...
Vidi sve komentare