To je to što me zanima!

Sandra Perković plasirala se u finale diska u Berlinu!

Mlada hrvatska atletičarka izborila je finale diska nakon što ga je ostvarila hitac od 62.16 metara. To joj je bilo dovoljno za 6. mjesto i ulazak u finale
Vidi originalni članak

Hrvatska atletika je doživjela još jedan veliki uspjeh. Nakon osiguranih finala Andrasa Haklitsa i Blanke Vlašić, treće na ovom prvenstvu je ostvarila 19-godišnja bacačica diska Sandra Perković. Mlada Zagrepčanka je hicem od 62.16 metara ostvarila treće mjesto u svojoj kvalifikacijskoj skupini te ukupno šesto, što joj je bilo dovoljno za plasman među 12 najboljih. Odličnim hicem od 61.02 nagovijestila je uspjeh koji je ostvarila u trećem pokušaju nakon što je normu od 61.50 metara nadmašila za 66 cm! Zanimljiva je činjenica da je Perkovićevoj svjetsko prvenstvo u Berlinu prvo veliko seniorsko natjecanje koje je uslijedilo nakon odličnih rezultata u juinorskoj konkurenciji u kojoj drži naslov europske prvakinje. Njezin uspjeh je tim veći što je iza sebe ostavila olimpijsku pobjednicu Stephanie Brown Trafton i svjetsku prvakinju Franke Dietzsch koja nije ni ušla u finale. U kvalifikacijama diska nastupila je i Vera Begić koja hicem od 58.25 m i 24. mjestom nije osigurala finale. Sandra Perković nastupit će u finalu diska u petak u 20.20 sati.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • xxxgirl 19.08.2009.

    Poznajem Sandru trenirala sam s njom. Znam što je sve prošla kako bi došla do ovoga. Potrebna joj je velika podrška. Želim da svi shvate koliko ima kvalitetnih sportaša i klubova osim \"Dinama i Hajduka\"...SANDRA, CARICA SI ;)))))

  • HBCRO 19.08.2009.

    Drago mi je da imamo još nekog u finalu.Još kad bi malo više ulagali u tu atletiku bilo bi sjajno.

  • cristiano_7 19.08.2009.

    bravo curo!! svaka cast..

Komentiraj...
Vidi sve komentare