To je to što me zanima!

Sanja Jovanović sanja finale, a Draganja medalju

Sanja Jovanović imat će vrlo težak zadatak na Olimpijadi u Pekingu doći do medalje, a Duje Draganja vjeruje da može napraviti veliki rezultat
Vidi originalni članak

Sve ono što je od perspektivne Dubrovčanke stvorilo vrhunsku plivačicu u Pekingu, nažalost, neće puno značiti. Sanja Jovanović je svjetska prvakinja u malim bazenima u disciplini 50 leđno, a ni jedno ni drugo na Olimpijskim igrama ne postoji. Plivačko natjecanje u Kini je u velikim bazenima, tih 50 leđno nije olimpijska disciplina.
Nažalost za Sanjine ambicije, na ovom natjecanju bit će sve najbolje svjetske plivačice, a Australke i Amerikanke žive isključivo za te dvije utrke. Ona će u Pekingu plivati na 100 i 200 metara leđno, discipline koje su joj donijele puno, ali nikad kao spomenuta “pedesetica”. Baš zbog toga ni jednom riječju ne želi najaviti medalju, njoj bi i finale bilo ispunjenje sna.
- U posljednje vrijeme potpuno sam se posvetila disciplinama koje ću plivati na Olimpijskim igrama i vjerujem da mogu puno - rekla je Sanja, ali koliko je to “puno”, neće ovisiti samo o njoj.
Drugi najveći adut hrvatskog plivanja, Duje Draganja, u Pekingu će nastupiti u svojoj disciplini, onoj u kojoj je prije četiri godine osvojio srebro - 50 metara slobodno. Splićanin vjeruje u finale, medalji se ponovno nada, ali ni u jednoj plivačkoj disciplini to neće biti teže ostvariti. Tih 50 slobodno oduvijek je bila krema svjetskog plivanja i tko tamo uzme medalju, znači da je “vrh vrhova”. A Duje to već godinama jest.

KOŽULJ ISPUNIO SVE SNOVE
Prije nego što zauvijek ode iz plivanja, Gordan Kožulj htio je još jedanput otplivati olimpijsku utrku. Kad to u Pekingu napravi, svi njegovi snovi bit će ispunjeni. No OI neće mu biti zadnje natjecanje. Karijeru će završiti krajem godine na EP-u u Rijeci.

ČAK 14 HRVATA U PEKINGU

Hrvatska plivačka ekspedicija na Olimpijskim igrama bit će brojnija nego ikad. Već 14 hrvatskih plivača osiguralo je olimpijsku normu, a na Olimpijskim igrama u Pekingu im je cilj obarati državne rekorde.

NOVI REKORD HACKETTA
Australac Grant Hackett postavio je na mitingu u Melbourneu novi svjetski rekord na 800 metara u malim bazenima. Hackett je popravio svoj stari rekod za 1,86 sekundi, koji je postavio u Perthu 2001. godine.

COUGHLIN VEĆ ZLATNA
U disciplinama 100 i 200 m leđno, u kojima će nastupiti i Sanja, zlatnu medalju već su “unaprijed” dodijelili. Amerikanka Natalie Coughlin tu je “priča za sebe” i većina svjetskih plivačkih stručnjaka uvjerena je kako je zlato njeno.





Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare