To je to što me zanima!

Sanja Jovanović: Svjetski rekord za trenera Bobčeta

Posljednjeg dana SP-a u Manchesteru Sanja Jovanović uzela je zlato na 50 leđno i oborila svjetski rekord, Duji bronca na 100 slobodno
Vidi originalni članak

Svjetski rekord Sanje Jovanović iz Debrecena je prošlost. Pojavila se nova, još bolja, još brža, nova svjetska prvakinja - Sanja Jovanović. U utrci na 50 metara povela je od samog starta, vrlo brzo je bilo jasno kako joj zlato ne može pobjeći, bilo je samo pitanje hoće li srušiti svoj svjetski rekord (26,50). Ne, Sanja ga nije srušila, Sanja ga je “pomela”, otplivala nevjerojatnih - 26.37.
- Ispalo je prekrasno, onako kako sam sanjala, no nije mi bilo lako prije početka. Osjetila sam veliku tremu i cijelo mi se tijelo treslo. Kao da sam dobila neku drhtavicu - presretna je nakon utrke bila Sanja i dodala kako je treneru Bobčetu posljenjih dana skratila život za deset godina.
Duje Draganja je na 100 slobodno isplivao jako dobru utrku, osvojio brončanu medalju, ali na kraju ostao razočaran.
- Ubilo me je to što sam bio u srednjoj stazi. Plivao sam između dva najsporija plivača i to se osjeti.
DOK JE SANJA PLIVALA, SESTRA TANJA JE SPAVALA
Radila sam od pet sati. Došla kući poslije 14 sati te sam spavala kad je Sanja plivala. Mama me je probudila. Vikala je kroz kuću:
'Sanja je prva! Prva je! Svjetski rekord!' - prepričala je Tanja Jovanović eksploziju radosti koja je uslijedila u kući nakon što joj je sestra blizanka ostvarila najveći uspjeh u povijesti hrvatskoga ženskog plivanja.
- Svi smo u šoku. Kad je odlazila u Manchester, rekla je: 'Sestro, ako osvojim svjetsko zlato, valjda će biti ludi doček u gradu'. Ne mogu vjerovati da je uspjela - kaže Tanja i dodaje kako spavanja više nema, počinje slavlje.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • NewYork 14.04.2008.

    Sjajno, fantastično... Obzirom na teške životne okolnosti korz koje je prolazila Sanjinom uspjehu utoliko se više treba nakloniti. Kamo sreće da se njoj i svim mladim sportašima polanja jednaka pažnja i dok se pripremaju u prolaze cijeli svoj put, ako što se poklanja nogometašima kad treniraju, kupuju aute, ganjaju manekenke, rondaju na cajkama...

  • user_2215 14.04.2008.

    ona je i već odavna poznata pos vojim izvanrednim rezultatima koje je postigla za sebe, ali i za sve nas koji za nju navijamo iz dana u dan. tako će biti i dalje samo nek nam bude što bolja!!!!!i još nešto: svaka čast, Sanja! :-)))))))))

  • user_2215 14.04.2008.

    pa šta se imamo čudit???

Komentiraj...
Vidi sve komentare