To je to što me zanima!

Santos mora platiti milijune: Osudili ga zbog utaje poreza

Portugalski izbornik plaću je primao na firmu koju je sam osnovao te je na tako osigurao da plaća manji porez, a presuda je donešena u korist porezne uprave
Vidi originalni članak

Portugalskog izbornika Fernanda Sanstosa (68) osudili su zbog utaje poreza te mora platiti 4.64 milijuna eura, piše portugalski Sabado

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Presuda je donesena u korist porezne uprave, a u skandal je umiješan i portugalski savez. Naime, Santosa su proglasili krivim zbog neplaćanja poreza, odnosno plaću nije primao direktno od savez nego su mu istu isplaćivali na firmu Farmacosa koju je sam osnovao. 

Santos tvrdi da je sve legalno te se ne smatra krivim, te se brani s činjenicom da je vlasnik firme postao prije nego što je sjeo na klupu portugalskog izbornika. Sud je također odlučio kazniti i portugalski savez s obzirom na to da su tamošnji čelnici sve znali. 

Santos je na tako osigurao da plaća manji porez, a nakon konzultacija s odvjetnicima, iako se ne smatra krivim, držat će se sudskih preporuke i platiti porez. 

Portugalski stručnjak vodi reprezentaciju od 2014. godine, a 2016. je uzeo je naslov europskog prvaka u Francuskoj. 

Podsjetimo, Portugal će u grupnoj fazi Svjetskog prvenstva u Kataru biti u skupini H s Urugvajem, Južnom Korejom i Ganom. 

 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • NIKE 11.10.2022.

    Bubam, imaš plaću 5 miliona nečega, i umjesto da platiš poreza milijun i pol, platio si ga pola od toga. Mislim gdje ti je tu logika. Kako god okreneš zarađuješ enormno puno, pogotovo u tim godinama i opet se ideš zaj* s porezom. Neka ga oderu do kostiju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare