To je to što me zanima!

Šarapova u suzama! Ostala bez Roland Garrosa pa se ozlijedila

Pozivnice postoje za igrače koji se vraćaju nakon ozljeda. Pozivnice nisu za one koji se vraćaju nakon dopinga, rekli su joj Francuzi. Nekoliko sati poslije toga ozlijedila se na terenu i ispala od naše Mikice...
Vidi originalni članak

Marija Šarapova je u suzama napustila teren šepajući i to pri vodstvu 2-1 u trećem setu. Naša Mirjana Lučić-Baroni ušla je u drugo kolo Rima, a Ruskinji je stradao butni mišić.

Prvi set dobila je naša Mikica 6-4, drugi je pripao Šarapovoj 6-3, a u trećem je bilo 2-1 za Ruskinju.

Dakle, Mariju sigurno nećemo gledati na predstojećem Roland Garrosu. Prvi razlog može biti ozljeda, a drugi to da neće dobiti pozivnicu za Roland Garros.

Dvostruka osvajačica pariškog turnira trenutno je 211. igračica svijeta i nema adekvatan renking za izravan ulazak u turnir, kao ni za kvalifikacije.

Ona se nadala da će joj turnir, kojeg je osvajala 2012. i 2014. godine poslati pozivnicu, ali Francuzi ne razmišljaju tako.

- Pozivnice postoje za igrače koji se vraćaju nakon ozljeda. Pozivnice nisu za one koji se vraćaju nakon dopinga - predsjednik francuskog teniskog saveza Bernard Guidicelli.

Podsjećamo, Šarapova je 2016. godine suspendirana na dvije godine zbog uzimanja nedopuštenog sredstva, ali kazna joj je kasnije smanjena. 

Pitanje je hoće li nastupiti i na Wimbledonu.

- Ako se prijavi za pozivnicu, razmotrit ćemo njezin slučaj, kao i slučajeve ostalih tenisačica. Imamo praksu prema kojoj dodjeljujemo pozivnice i tako će biti i ove godine - rekao je prvi čovjek All England Cluba Philip Brook.

Šarapova se priprema kao da će igrati na Wimbledonu. BBC piše da njezin tim pregovara s britanskim teniskim savezom oko pozivnice za Aegon Classic u Birminghamu u lipnju, turniru koji je zagrijavanje za Wimbledon.

- Misle da su napravili pravu stvar, ali možda su trebali razmisliti o posljedicama. Rekao sam što mislim o tome. Organizatori rade sve da bi prodali karte i povećali gledanost - rekao je Andy Murray.

Ruskinja nije igrala u Birminghamu od 2010. godine, a isti tjedan na rasporedu je i Quenn's Club koji je posljednjih godina doveo veća teniska imena. No ako Šarapova dobije pozivnicu, turnir u Birminghamu izaći će iz te sjene.

 

Idi na 24sata

Komentari 70

  • --- DAVOR --- 17.05.2017.

    Učlani se u HDZ i sredit će se nešto Marija :)

  • plik 17.05.2017.

    Živo me zanima jel bi ju tetosili da ne izgleda tak kak izgleda..

  • Miške 17.05.2017.

    Marija Šarapova je u suzama napustila teren šepajući i to pri vodstvu 2-1. Pa kako je onda to Kikica nju pobijedila? Ugrizla ju za bedrin mišić ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare