To je to što me zanima!

Šarić je drugu godinu u nizu najbolji mladi igrač u Europi

Fiba je drugu godinu u nizu nagradu za najboljeg mladog igrača Europe dodijelila Dariju Šariću, koji se pridružio Valanciunasu i Rubiju, kojima je to također uspjelo
Vidi originalni članak

Dario Šarić dobio je veliko priznanje od Fibe. Hrvatski košarkaš koji igra za Efes drugu je godinu u nizu proglašen za najboljeg mladog igrača Europe. 

Šarić se tako pridružio Jonasu Valanciunasu i Rickyju Rubiju koji su također dvaput u nizu osvajali ovu nagradu Fibe.

Marko Lukunić/PIXSELL

- Čestitam Dariju na nagradi za najboljeg mladog igrača Europe. Dario je bio impresivan u dresu Cibone i Hrvatske. A nastavio je s dobrim igrama i u Efesu. Na sjajnom je putu da postane jedna od najvećih zvijezda Europe. Ne smijemo zaboraviti da mu je tek 20 godina - rekao je direktor Fibe Kamil Novak. 

Šarić je u sezoni vodio Cibonu do senzacionalnog osvajanja ABA lige gdje je proglašen za najkorisnijeg igrača Final Foura. Na Svjetskom prvenstvu za Hrvatsku je zabijao u prosjeku 11,7 koševa uz 6,7 koševa. Iz Zagreba je preselio u Istanbul.

- Pratim Darija neko vrijeme. Bilo je zanimljivo gledati ga kako se razvija kao igrač. Siguran sam da je ovo početak jedne izuzetne karijere - dodao je direktor Fibe.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • maestroo 21.01.2015.

    Taman jos ova i iduca sezona da sazrije i onda u nba, phila tak i tak jos relativno tankira da dobe dobre rookie na draftu. Uh samo cekam mcw-saric-noel

  • lukitakino 21.01.2015.

    logično

  • dinamojavolim1 21.01.2015.

    zao mi je sta nije vec ovu sezonu u NBA

Komentiraj...
Vidi sve komentare