To je to što me zanima!

Šarićev otac: Rekao sam Dariju 'Ne boj se, svaki si put uspio...'

OČEV SAVJET Rekao sam mu da se ne boji konkurencije i da će se sigurno izboriti za minute, ide stepenicu po stepenicu prema vrhu. Igrao je EP i SP, sad će nastupiti na OI-ju i u NBA ligi, rekao je Predrag Šarić
Vidi originalni članak

Oko 150.000 dolara iz svojeg džepa izdvojit će Dario Šarić da bi napokon zaigrao u NBA ligi. Eto, toliko je želio otići preko Atlantika.

- On i djevojka stigli su u Philadelphiju, poslali su nam par fotografija prije potpisivanja ugovora - rekao je tata Predrag.

Čekanje je napokon završilo. Dvije godine Dario je skupljao iskustvo u Anadolu Efesu, sad će tom klubu ostaviti dio novca jer se nagađa da je odšteta bila 800.000 dolara. NBA klubovi smiju platiti samo 650.000, ostatak pokriva igrač.

- Euroliga je u posljednje dvije sezone za njega bila dobra škola. Nije taj ostanak bio bezveze - kaže Predrag. Najbolji primjer škole jest borba za poziciju. Lani je Efes na Šarićevo mjesto doveo Derricka Browna, jednog od najskupljih igrača u Europi, no i Brown je morao na klupu jer se Dario izborio za mjesto prvoga krilnog centra.

Slična ga borba čeka i sad. S druge strane bit će Australac Ben Simmons, prvi izbor drafta, koji je s Nikeom već potpisao ugovor “težak” 20 milijuna dolara.

- Ne treba ga se Dario bojati. I rekao sam mu: ‘Ne boj se nikoga, od 15. godine nije ti se nijednom dogodilo da se nisi uspio izboriti za sebe!’ Podsjetio sam ga da ima tek 22 godine. A već je vidio europska i svjetska prvenstva, sad će ići i u NBA i na Olimpijske igre - dodao je stariji Šarić.

Mlađi Šarić poslije potpisa ugovora i predstavljanja odmah nastavlja s pripremama za Rio. Jer, kao što je i sam rekao:

- Nema veće časti nego predstavljati sestru, majku, oca i sve Hrvate na Igrama.

Nastupi za 76erse bit će nova velika čast. Samo su još dva Hrvata nosila dres trostrukog prvaka - Kukoč i Giriček.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • Nemo22 16.07.2016.

    Vesa ...mater mu...nikakvu školu nije završila,a sad ima para.Strašno! A to su sve priče za malu djecu,to šta vam Šiši priča.Boli njih ona stvar. A Veso,Veso ....

  • Superfund krava PFC 16.07.2016.

    Ovaj ce da propadne k'o niko nikad. Vraca se u Cibonu za par godina.

  • Superfund krava PFC 16.07.2016.

    Ovaj ce da propadne k'o niko nikad. Vraca se u Cibonu za par godina.

Komentiraj...
Vidi sve komentare