To je to što me zanima!

'Sastat ćemo se s Hajdukom, obnova terena je mega projekt'

Cjelokupni projekt obnove prvoligaških terena iznosi 30-32 milijuna kuna, to je najveći projekt u povijesti HNS-a, a u ugovoru je jasno kako sve mora biti završeno do početka nove sezone, kaže Marijan Kustić
Vidi originalni članak

U zagrebačkom Hiltonu održana je još jedna press-konferencija, okupljenima se obratio Marijan Kustić, direktor natjecanja i infrastrukture koji je govorio o detaljima projekta obnove prvoligaških travnjaka, pa i finalu Kupa u Vinkovcima...

"Rekli smo kako ćemo biti transparentni, pa pravodobno izvještavati javnost o našim postupcima postavljanja šest hibridnih travnjaka. Zaključen je natječaj, potpisali smo ugovore s dva ponuđača koji su ponudili najbolje uvjete. Te tvrtke imaju najbolje reference, a već smo potpisali ugovore s gradovima (Pula, Zaprešić, Koprivnica, Koprivnica, Vinkovci), još moramo sa Zagrebom, ali tu je već sve dogovoreno" rekao jeMarijan Kustić, pa nastavio:

"HNS je sada ispunio svoj dio posla, gradovi i klubovi moraju napraviti svoj dio, pripremiti sve sa svoje strane kako bi mogli doći u finalizaciju postavljanja hibridnih travnjaka. Cjelokupni projekt iznosi 30-32 milijuna kuna, to je najveći projekt u povijesti HNS-a, a u ugovoru je jasno kako sve mora biti završeno do početka nove sezone."

HNS će klubovima pomoći i pri održavanju tih travnjaka...

"Mi smo se obvezali prvu godinu održavati te travnjake, a onda će to preuzeti gradovi i stadioni. Time smo napravili određeni iskorak, pomogli tim klubovima i gradovima, kao i njihovim lokalnim sredinama."

Tada je krenula priča o finalu Kupa...

"Datum finala (23. svibnja) je odavno određen, a bez obzira na špekulacije u nekim medijima, sigurno će se igrati u Vinkovcima. Odradili smo neke sastanke s gradonačelnikom Vinkovaca i predsjednikom Cibalije, predsjednik Šuker i ja s radnom skupinom bili dva puta u Vinkovcima. Još ćemo se sastati s ljudima iz Dinama i Hajduka, tada sve i finalizirati oko ulaznica za veliko finale."

Marijan Kustić je nastavio...

"HNS svjesno želi finala Kupa davati manjim sredinama, tako i manjima pomoći u infrastrukturi. Lani je domaćin bio Varaždin, sve je bilo prekrasno, mislim da će tako biti i u Vinkovcima. Evo, u Varaždinu su ljudi počeli još više ulagati, pa su sada na pragu Prve lige. Mi ćemo financijski, ali i kroz druge oblike pomoći donirati Cibaliju, ali i tamošnji županijski savez. A Slavonija i Vinkovci zaslužuju takav spektakl."

Slavonija će krajem svibnja i početkom lipnja imati praznik nogometa...

"Tako je, Slavonci će baš moći uživati u nogometu. Prvo će se 22. svibnja u Ivankovu odigrati finale Kupa za pioniore, kadete i juniore, onda je dan kasnije u Vinkovcima seniorsko finale Kupa, a onda je 8. lipnja na rasporedu u Osijeku utakmica sa Senegalom. To nije sve, mi ćemo 7. lipnja u Vukovaru održati Dane hrvatskog nogometa, pripreme za to su već u tijeku."

Plašite li se potencijalnih problema s navijačima na dan finala Kupa?

"Ne, ako svatko ozbiljno i kvalitetno odradi svoj dio posla, onda problema neće biti", završio je Kustić.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • kakogod 27.04.2018.

    Dok je nelegalnog mafijaškog saveza, ušminkanog novim, naizgled pristojnim mafijašima i političarima, Hajduk će pregovarat samo ono što mora... A nažalost, mora igrat u ovakoj ligi i kup u organizaciji tog saveza ... Btw, jel znate da je Herak iz nekog razloga trajao samo mjesec dana i otišao. :)

  • Slucajnost 27.04.2018.

    Treba na Poljudu napraviti jedan od najljepših stadiona na svijetu ali s tribinom samo za gostujuće navijače haha

  • Peet_1 26.04.2018.

    Davore, orjunasima i svasticarima ne treba nista dati. To je banda koja ne zasluzuje mrvicu Hrvatskog novca. Nek im da ostoja i jovanovic. Sram ih bilo ...fujjjjj

Komentiraj...
Vidi sve komentare