To je to što me zanima!

Savez pokrenuo istragu protiv Juvea, prijeti mu izbacivanje?

Uprava Juventusa na čelu s predsjednikom Andreom Agnellijem i izvršnim direktorom Mauriziom Arrivabeneom podnijela je ostavku u ponedjeljak, a obitelj Agnelli je predložila da ulogu predsjednika kluba preuzme računovođa
Vidi originalni članak

Talijanski nogometni savez (FIGC) pokrenuo je istragu protiv Juventusa zbog optužbi kako je klub igračima isplaćivao iznose različite od onih koji su službeno objavljeni.

Istražitelj FIGC-a počeo je istraživati moguće tajne isplate igračima tijekom 2020. i 2021. godine.

Uprava Juventusa na čelu s predsjednikom Andreom Agnellijem i izvršnim direktorom Mauriziom Arrivabeneom podnijela je ostavku u ponedjeljak, a obitelj Agnelli je predložila da ulogu predsjednika kluba preuzme računovođa kako bi se klub što bolje uhvatio u koštac s financijskim i pravnim problemima u kojima se nalazi.

Posljednjih mjeseci su Juventusovi financijski izvještaji došli na udar istražitelja i talijanskog regulatora tržišta Consoba zbog moguće manipulacije tržištem. 

Football Italia piše kako je klub lažirao dokumente, a prema pravilniku, kazna može biti drastična. Od novčane kazne, čemu se nadaju u Juventusu, oduzimanja bodova pa čak i izbacivanja iz Serie A. 

Takvo nešto doživjeli su 2006. godine u aferi Calciopoli, a hoće li se to ponoviti, presudit će talijanski savez. Bivši čelnici uvukli su klub u provaliju i zbrisali. Stara dama opet je na rubu. 

Idi na 24sata

Komentari 15

  • robluc 30.11.2022.

    ja kad sam reko da je juventus jedan od najsugavijih klubova bio sam popljuvan...

  • ntnk 24sata 30.11.2022.

    Preuzmi krivnju a mi cemo ti placat dok si u zatvoru.

  • Space Burek 30.11.2022.

    Prije nekoliko mjeseci se pisalo da je dobar dio Serie A radio isto što i Juve. Samo što je Juve baš pretjerao... ako sam dobro zapamtio napravili su oko 60 spornih transfera kroz godine. A muljali su i sa Ronaldovom plaćom... preko nekih drugih ljudi su mu uplaćeni novci.

Komentiraj...
Vidi sve komentare