To je to što me zanima!

Schumachera će na utrci u Belgiji štititi zlatna kaciga

Michael Schumacher na VN Belgije proslavit će 20 godina svoje karijere. Njemački je pilot već dva desetljeća u svijetu Formule 1, a obilježit će ih zlatnom kacigom
Vidi originalni članak

Zlatna kaciga za zlatnu karijeru. Michael Schumacher, sedmerostruki svjetski prvak u Formuli 1, nosit će na stazi u Spa-Francorchampsu u Belgiji, umjesto tradicionalne crvene, kacigu obloženu s dva grama 21-karatnog zlata. Proizvest će ih 20 komada, po jednu za svaku godinu Schumijeve karijere. U Belgiji je 25. kolovoza 1991. debitirao u Formuli 1. Godinu dana poslije toga na istoj je stazi prvi put u karijeri pobijedio.

- Mnogo se toga promijenilo, samo belgijsko vrijeme nije - našalio se Schumacher.

Veselim se promjeni., već 20 godina nosim crvenu, ideja nove kacige sviđa se Schumiju

Debitirao je sasvim slučajno za Jordan-Ford. U momčad je upao nakon što je ondašnji prvi vozač Bertrand Gachot završio u zatvoru zbog tučnjave s policijom. Ključan je bio menadžer Willi Weber, koji je šefu momčadi Eddieu Jordanu lagao kako Michael odlično poznaje stazu u Belgiji. A Schumi je dotad stazu bio prošao samo jedanput, i to biciklom. 

No Jordan je povjerovao, pa je Michael ušao u Formulu 1. Nakon 20 godina najtrofejniji je vozač u povijesti sporta s 91 pobjedom i 154 pobjednička postolja. 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • marinac_1 28.08.2011.

    Za majstora Schumachera najbolje a ovaj novi helmet mu je perfektan. Naprijed Michael Schumacher zaokruži pobjede na 100.

  • bacan 28.08.2011.

    slažem se s tobom, je ona zanimljiva ima puno prestizanja i par sezona se odlučivalo o pobjedniku u zadnjoj utrci, al nije to ona formula kad su bolidi imali 900 konja još prije i preko 1000 i kad su samo pravi vozači išli punim gasom kroz eau rouge, a ne danas svaki "početnik"može, nije to ni sad sporo 290 km/h al nije ni blizu kao prije, prije si morao imat muda za to i prvi je bio onaj koji ga je stisnuo jače, jer su formule mogle ići beskonačno brzo, a ne sad ko ima bolji grip u brzim zavojima i sporim zavojima .

  • oliverkahn 27.08.2011.

    bio je najbolji u zlatno doba formule.....a sad ove nove staze nova pravila i sve te pizdarije ucinile formulu bezveznom

Komentiraj...
Vidi sve komentare