To je to što me zanima!

Seedorf zamjerio Cruyffu: Važna je samo pobjeda...

I ja volim vidjeti i igrati lijepi nogomet, kao i Cruyff. Ali, danas je bitna jedino pobjeda, odgovorio je bivši reprezentativac Seedorf na Cruyffove kritike
Vidi originalni članak

Mogu reći da će mi biti drago, ako 'furija' osvoji naslov. Nizozemac sam, ali ću uvijek braniti stil igre Španjolske. Ako igrate napadački poput njih onda imate više šansi za pobjedu, šokirao je nizozemsku javnost legendarni Nizozemac Johan Cruyff u osvit finala svjetskog prvenstva.
Nekadašnji Barcelonin igrač pogodio je u živac sve poklonike 'oranja' iskritiziravši neatraktivan nogomet koji su Nizozemci pružili na putu do finala.
U obranu svoje nacionalne momčadi stao je bivši reprezentativac Clarence Seedorf kojem je konačni ishod ipak važniji od umjetničkog dojma.
- Cruyff je nacionalni junak, ali ne mogu se složiti s njim jer bi za Nizozemce važna trebala biti jedino pobjeda. Ništa više - napisao je Seedorf za Daily Mail i dodao:
- Nitko se neće sjećati jeste li igrali dobro ili ne. Moja se generacija hranila pričama kako je Nizozemska bila dobra 1974. i 1978. godine kada nije uspjela uzeti naslov. I ja volim vidjeti i igrati lijepi nogomet, kao i Cruyff. Ali, danas je bitna jedino pobjeda.
Unatoč neatraktivnoj očekujemo da će Nizozemci i Španjolci pružiti lepršav nogomet kakav ovaj SP nije u velikoj mjeri vidio.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Windir 11.07.2010.

    a sta ce Cruyff rec ako Španjolska osvoji naslov nekom defanzivom i igrom na kontrama?

Komentiraj...
Vidi sve komentare