To je to što me zanima!

Senegal je izbačen iz Afričkog kupa nacija i to zbog huligana

Senegalska nogometna reprezentacija zbog divljanja navijača diskvalificirana je iz Afričkog kupa nacija 2013., objavili su iz krovnog tijela afričkog nogometa (CAF)...
Vidi originalni članak

Očekivana je to odluka s obzirom na incident koji se dogodio prošle subote u uzvratnoj utakmici završne runde kvalifikacija između Senegala i Obale Bjelokosti u Dakru. 

Tada je utakmica prekinuta u drugoj polovici drugog poluvremena zbog divljanja senegalskih navijača pri vodstvu gostujuće Obale Bjelokosti 2-0, dok su bjelokošćanski igrači travnjak napustili pod policijskom zaštitom.

CAF je službeno prekinutu utakmicu registrirao rezultatom 2-0 za "slonove", što znači da su Drogba i društvo izborili završni turnir s ukupnim rezultatom 6-2, budući da su u prvom susretu slavili s 4-2. CAF nije isključio i daljnje sankcije spram Senegala, o kojima će biti odlučeno naknadno. 

U međuvremenu su određene jakosne skupine ždrijeba Afričkog kupa koji će biti održan 24. listopada u Durbanu. U prvoj jakosnoj skupini nalaze se Obala Bjelokosti, Južnoafrička Republika, Zambija i Gana.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • PMF 087 17.10.2012.

    Iskreno se nadam da ona naša šačica debilčina što bacajući baklje, praveći kukaste križeve, nacionalno ili rasno vrijeđajući i slične gluposti radeći, nešto nauči iz ovoga i ne sroza ionako poljuljan ugled Hrvatske u svijetu pa da doživimo i mi nešto slično.

Komentiraj...
Vidi sve komentare