To je to što me zanima!

Senna: Ne sjećam se kad smo dobile jednu tako jaku ekipu...

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Naše odbojkašice pobijedile su 3-2 europske viceprvakinje Njemice i u skupinu u Trst prenose tri boda. Prvu utakmicu u drugom krugu igraju u srijedu protiv Japana
Vidi originalni članak

Bajka se nastavlja. Ovo je jedan od najvećih rezultata hrvatske odbojke. Veliki dan za nas, eto i Njemice su konačno pale, rekla je ushićena Senna Ušić Jogunica nakon veličanstvene 3-2 pobjede protiv favorizirane Njemačke na Svjetskom prvenstvu u Italiji.

Čudesna nedjelja u Rimu za “kockaste”. Nakon prvog seta, koje su europske viceprvakinje dobile 25-17, činilo se da će ekipa Angela Vercesija teško i do jednoga, da ćemo vidjeti reprizu iz 2010. godine, no čini se da su se tad tek naše djevojke zagrijale. U furioznom nastavku, posebice u zadnja dva seta, očitale su lekciju reprezentaciji od koje smo izgubili u četvrtfinalu prošlogodišnjeg Europskog prvenstva.

- Ne sjećam se kad smo dobile jednu takvu, svjetski jaku reprezentaciju. Ova utakmica je baš bila od ponora do ushićenja. Ma presretna sam jer smo pokazale karakter - rekla je emotivna Senna i nastavila:

- Naučile smo nešto i nakon poraza od Dominikanske Republike u pet setova.

Otkrila je još jedan razlog...

- Nakon čak tri mjeseca priprema stekle smo samopouzdanje. Znamo koja je djevojka za što zadužena, jako se dobro kužimo na terenu. Sve štima savršeno - rekla je Senna, koja je protiv Njemica donijela 16 poena.

Pobjeda od 3-2 u setovima znači da Hrvatska u drugu fazu prenosi tri boda, jedan za poraz protiv Dominikanske Republike i još dva za pobjedu protiv Njemačke. U nastavku natjecanja naše će odbojkašice igrati u Trstu, a prvi susret igra se tek u srijedu u 20 sati protiv jake reprezentacije Japana.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • bassland 30.09.2014.

    Trebat će nam tehničarke u puno boljem izdanju nego dosad ako se mislimo igrat sa brzim azijatkinjama

  • bronza 29.09.2014.

    Čilić zarađuje enormno od nagrada na turnirima i sponzora. Nemam ništa protiv toga. Radi i zarađuje za sebe i ekipu. Međutim, ta halabuka oko njegovog uspjeha bila je prevelika a i poprilično neukusna. Ponavljam, odbojkašice koje igraju pod hrvatskom zastavom ... i što je najzanimljivije, ako je Dušanovićeva informacija točna, dijelom financiraju svoje nastupe za reprezentaciju skupa sa svojim vodstvom. Razlika je to, zar ne? Ako ti ne možeš shvatiti tu situaciju ne mogu ti pomoći. Meni je uspjeh odbojkašica puno veći i draži od svih Čilićevih pobjeda.

  • wideawakegirl 29.09.2014.

    Ne smijemo očekivati sada da će pobijediti svakoga...one samo neka igraju kako znaju. I ovo je veliki uspjeh. Hvala cure,učinile ste nas ponosnima

Komentiraj...
Vidi sve komentare