To je to što me zanima!

Senzacija! Debitirao na SP-u, umirovio legendu i uzeo naslov

U prosincu 2016. godine radio je kao električar, u siječnju 2017. postao je pikado profesionalac, a godinu dana kasnije osvojio je naslov svjetskog pikado prvaka. I to protiv čovjeka koji je taj naslov osvojio 16 puta...
Vidi originalni članak

Pikado ima novog svjetskog prvaka. To je Englez Rob Cross (27), debitant koji je u finalu SP-a u Londonu sa 7-2 u setovima pobijedio živuću legendu ovog sporta sunarodnjaka Phila Taylora (57) i poslao ga u zasluženu mirovinu.

Cross je još u prosincu 2016. godine radio kao električar, amaterski igrao pikado, a onda se u siječnju 2017. bacio u profesionalce, idući mjesec zaradio i prvi novac, no ovo što je napravio prvog dana 2018. godine ući će u povijest. Naslov je osvojio protiv legendarnog Taylora, čovjeka koji je 16 puta osvajao Svjetsko prvenstvo i majstora kojem je ovo bio oproštaj, posljednja partija pikada prije mirovine. Nije loše za debitanta, zar ne? I, da, u polufinalu je pobijedio Michaela van Gerwena.

Meč je zaključio izlazom na 140, a uz to izlaze je kroz meč gađao nevjerojatnih 21/34 i pogodio 11 maksimuma. Protiv tako raspoloženog Crossa ni Taylor nije imao šanse.

Iako je donedavno bio naviknut da preko dana radi kao električar, a navečer igra pikado, osvojenih 450.000 eura nagrade u finalu SP-a zasigurno će mu promijeniti život u potpunosti. No način na koji je odigrao cijeli turnir, a onda i finale koje ne samo da mu je bilo prvo već se i po prvi put našao nasuprot zastrašujućeg Taylora, jasno govori da pikado ima novu zvijezdu. 

Nakon što je posljednja strelica završila u 'double 16' i zaključio izlaz na 140 Cross se okrenuo Tayloru i jedva zadržao suze. Zagrlio je čovjeka koji mu je godinama vjerojatno bio uzor i poslao ga u kraljevsku penziju. Jedan kralj je svrgnut, živio novi kralj...

Idi na 24sata

Komentari 10

  • ministargrci 02.01.2018.

    Sve osim pobjede van gerwena je iznenadenje. U polufinalu cisto sumnjan da bi vam gerwen izgubia da mu publika nije zvizdala na svaku strelicu. Na kraju krajeva sam je kriv al mislim da je publika bila previse nekorektna. Promasio je 6 strelica za pobjedu i cross pobjeduje u finalu prije finala. Mislim da su u finalu ipak iz postovanja prema tayloru davali neke sanse, ali realno taylor je za penziju odavno usudujen se rec. Van gerwen mozda u crossu dobiva konkurenciju iako ga je do neki dan dobia 6 puta zaredon. Zanimljiva 2018 nas ceka

  • ToniMontana 02.01.2018.

    Taylor ce ostati najbolji igrac svih vremena barem jos 14 godina

  • RafaNadal15 02.01.2018.

    Svaka čast Crossu, u drugom meču se jedva izvukao protiv Smitha, i na kraju zaredao van den Bergha, koji je svjetski juniorski prvak, van Gerwena i Taylora... A Taylor zauvijek ostaje najveći, zadužio je sve ove mlade koji dolaze. Zahvaljujući njemu se u pikadu vrte ovako veliki novci, a mečevi se igraju pred tisućama ljudi. Zbogom legendo!

Komentiraj...
Vidi sve komentare