To je to što me zanima!

Senzacija na Gripama: Splićani su dobili favoriziranu Cedevitu

Ponovno će na Gripama predsjednik Splita Naletilić častiti igrače čevapčićima, no sada će se umjesto piva piti 'cedevita'. Split je uvjerljivo slavio nad Acinim momcima
Vidi originalni članak

Split je u 10. kolu košarkaškog Prvenstva Hrvatske svladao do sada neporaženu Cedevitu 66-60. Nakon početnog vodstva 4-0 'žuti' su preuzeli igru u svoje ruke i do kraja prve četvrtine stigli do prednosti 19-13, a do poluvremena 34-28. U trećoj četvrtini s trinaest koševa briljirao je Sobin, a sve je u četvrtoj zaključio Mimica s tri trice. Kod Cedevite među rijetkima koji zaslužuju prolaznu ocjenu su Žižić i Baždarić, te Edwards za igru u prvom dijelu.

Statistički gledano, presudio je bolji skok momaka u 'žutim' dresovima.

Ponovno će na Gripama predsjednik Splita Naletilić častiti igrače ćevapčićima, no ovoga puta će se umjesto piva piti Cedevita. 

Ne pretjerano razočaran Aco Petrović je rekao kako ima nekoliko problema u momčadi, ali nije očekivao tako lošu izvedbu svojih igrača.

- Znao sam da smo energetski potrošeni, ali nisam očekivao toliko grešaka koje su nas stajale poraza. No, ako je i trebao jedan poraz da nas osvijesti, bolje da se to dogodilo sada, nego u subotu protiv Zagreba, kada će se odlučivati o prvom mjestu.

Tek sada 'žuti' mogu žaliti za porazima protiv Alkara i Borika u zadnja dva kola, jer bi s te dvije pobjede osigurali 4. mjesto, te plasman za doigravanje. Treneru Cedevite Aci Petroviću ostaje da dobro razmisli gdje je njegova momčad krenula u krivom smjeru jer i bez Drapera, koji je utakmicu odgledao s tribina, njegova momčad bila je veliki favorit na Gripama...

Trener domaćih Mladen Vušković pohvalio je igru mladog Luke Babića, te Ante Grgurevića koji se vratio nakon bolesti čak pet kila lakši. 

- Grga je pokazao još jednom koliko srce ima. Moram priznati da su me momci nakon dva poraza iznenadili ovom izvedbom. To znači da ipak imaju kvalitetu i da se od njih može puno očekivati - rekao je Vušković.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • šetač 04.05.2011.

    nije senzacija nego kladionice

  • st1986 03.05.2011.

    da baš senzacija, nepoznati trostruki prvak Evrope pobijedio "košarkaškog giganta" koji postoji 5 godina.

  • dusansk 03.05.2011.

    bolje Split nego Cibona.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare