To je to što me zanima!

Sepp želi ukinuti penale, traži alternativu za raspucavanje

Predsjednik Fife tražio je od počasnog predsjednika Bayerna Franza Beckenbauera da mu uskoro izmisli alternativu za odlučivanje pobjednika pucanjem penala
Vidi originalni članak

Franz Beckenbauer je na čelu skupine koja za zadatak ima smišljati prijedloge za promjenu Fifina pravilnika, a njihovom šefu Seppu Blatteru s vremena na vrijeme padnu na pamet 'genijalne' ideje. Ovaj put na red su došli penali. Točnije, raspucavanje poput onoga u finalu ovogodišnje Lige prvaka.

- Nogomet može biti doista tragičan kada se dođe do raspucavanja iz penala. Pobjednik se ne bi trebao odlučivati u igri jedan na jedan. Barem ne kad je riječ o nogometu jer tako gubi na svojoj biti - obrazložio je svoju ideju Blatter, a onda i poručio njemačkoj nogometnoj legendi:

- Možda bi Beckenbauer sa svojim timom mogao predložiti neku alternativu. Ne danas, ali u budućnosti možda nešto smisle.

Blattera je na ovakvo razmišljanje vjerojatno natjerala upravo utakmica Bayerna i Chelseaja. Londončani su pobijedili nakon penala iako je bavarska momčad bila daleko bolja tijekom cijelog susreta. Ista stvar dogodila se i u finalu Afričkog kupa nacija kada je Zambija na penale pobijedila Obalu Bjelokosti. Svjetski prvak dvaput je odlučen na penale. Prvi put 1994., a u Brazil je tada u finalu pobijedio Italiju, dok je Italija 2006. bila bolja od Francuske. I tada se Blatter borio protiv penala iako je četiri godine kasnije pak tvrdio da na utakmicama u skupini ne bi smjelo biti nerješenog rezultata. Pobjednike bi Blatter tako 2010. odlučivao isključivo penalima...

Idi na 24sata

Komentari 85

  • MissMadrid 26.05.2012.

    Bas ste pametni vi nogometni strucnjaci.... Da stalno pobijeduju favoriti nitko nogomet nebi niti gledao.... Sta cu gledat kada znam da ce se svake sezone borit za naslov Bayern Real i Barca... Ako to hoce onda im LP niti netreba... Nek stave odma ta tri kluba nek igraju svaki medjusobno pa koji bude najbolji osvaja LP... Kakve gluposti! Chelsea je pobijedio sasvim posteno! Bez nikakvih repova! Nisu oni krivi sto su se Robben i drustvo ukakali prije izvodjenja penala pa fulali!

  • RG 26.05.2012.

    Trebali bi uvest 1 neutralnog golmana i nek umjesto produžetaka igraju viktorije na 1 gol.. -.-

  • Scofield 7 26.05.2012.

    pa ljudi penali su najbolji dio na utakmici i najnapetiji a i usput prilika da slabija momcad pobijedi...da nema penala mislim da bi pola takvih slabiji izgubili utakmicu prije nego sto izađu na teren..

Komentiraj...
Vidi sve komentare