To je to što me zanima!

Šest sudaca, a jedan san o modrom proljeću u Europi

Na utakmici Dinama i Anderlechta po prvi će puta na terenu biti čak šest sudaca. Glavni sudac, dva linijska suca, četvrti sudac i jedan iza svakog gola
Vidi originalni članak

Valjda je ovo 'ta' godina, mora biti, nadaju se navijačima Dinama uoči prve utakmice u skupini Europske lige. Iako, ako pitate trenera Jurčića, neće biti nimalo lako pobjedom otvoriti natjecanje.
- Anderlecht je velika ekipa. Oni su nogometna institucija, a po nekim Uefinim kriterijima su među deset najboljih klubova u Europi - ispalio je Kruno. Po kojim to točno kriterijima, nije objasnio. Ali nije ni važno, ni Red Bull nije među deset najboljih u Europi, a opet... Već dugih 40 godina traje Dinamova borba za europsko proljeće. Andelecht u Zagrebu nije presudna utakmica, neće ona ni o čemu odlučivati, ali bilo bi lijepo krenuti pobjedom.
- U mom kvartu, u Gajnicama, vidim da su ljudi stvarno zagrizli za tekmu - prenio je Milan Badelj 'puls' navijačkog puka. Nadaju se i vjeruju u Dinamu da će stadion biti lijepo popunjen, da će navijači doći vidjeti pravu europsku utakmicu.
Nema Bišćana, ozlijeđen je, pa će uz Roberta Kovača zaigrati Dejan Lovren. Ostatak momčad trebao bi biti standardan.
- Znam tko će igrati, nemam dvojbi - rekao je Jurčić dan uoči utakmice. A dan nakon utakmice konačno će normalno početi funkcionirati najbolji Anderlechtov igrač, Marokanac Mbark Boussoufa još uvijek posti zbog Ramazana. Trener poštuje njegove vjerske običaje, navijači također, ali činjenica je da je belgijska momčad slabija ukoliko Boussoufa nije u svom najboljem izdanju.
- Bod bi za nas bio jako dobar, bio bih zadovoljan takvim raspletom - kaže trener Anderlechta Ariel Jacobs.
Posebna bi priča ovoga puta moglo biti suđenje. Uefa eksperimentira, u ovoj će utakmici prvi put pravdu dijeliti šest sudaca. Glavni, dva linijska, četvrti sudac, ali i - po jedan iza svakog gola.
- Ma gluposti, na kraju će sudaca biti više nego igrača. Ne trebaju nam takvi eksperimenti - misli Jurčić. Ali manje je to bitno, važnije je da Mandžo i Pap zabijaju, a Kovač i Cufre zablistaju u svom europskom debiju.

DINAMO - ANDERLECHT (19 SATI)
DINAMO: Butina - Etto, Lovren, Kovač, Cufre - Sammir, Vrdoljak, Badelj, Morales - Mandžukić, Papadopoulos.
ANDERLECHT: Proto - Gillet, Juhasz, Deschacht, Van Damme - Biglia, Sare - Chatelle, Suarez, Boussoufa - De Sutter.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • mlatimudan 17.09.2009.

    splićo2 daj nemoj se više sramotit ne samo šta sramotiš sebe nego i nas ostale hajdukovce i splićane!!A ako se misliš rugat onda moraš čekat kraj utakmice s prekrasnog maksimira i nadat se rezultatu kojem se moš i možemo rugat!!!!

  • the.king 17.09.2009.

    Da barem Blažičko komentira. xD Stavim na mute i čujem ga.

  • -zZzbuNJeEeNi_ToNy- 17.09.2009.

    zao mi je sto neigra biscan...vjerujem u pobjedu

Komentiraj...
Vidi sve komentare